• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Nayvary Soeterboek: ‘durf jij te dromen?’

Het verhaal van Nayvary Soeterboek, de founder van Briljant Business Babes.
 

“Kleedt u zich maar even uit”, zei de verpleegkundige tegen mij. “De dokter komt zo!”. Dat moment in de kleedkamer terwijl ik stond te wachten tot de deur aan de andere kant open ging was een moment dat ik nooit meer zou vergeten. Het stemmetje in mijn hoofd ging als een razende tekeer! “Waarom heb je je benen niet geschoren?”, sprak ze mij streng toe! “Wat gaat de dokter daarvan vinden?”. En toen ik op het bed lag en zij de koude gel over mij uitsmeerde, werd het stemmetje bang en vroeg ze zich af wat er zou gebeuren als ze echt iets zouden vinden.
 

Mijn leven heb ik geleefd zoals anderen dat van mij verwachten. Bij ons thuis betekende dit altijd klaar staan voor een ander en vooral niet aan jezelf denken. Mijn dromen had ik allemaal op de ‘ooit’-lijst gezet en nu lag ik hier mijzelf af te vragen of ‘ooit’ nog zou komen.
 

Terwijl de dokter het echoapparaat op mijn ribben drukte en heel moeilijk op zijn scherm aan het kijken was, besloot ik dat ik niet meer ging wachten op de perfecte dag, het perfecte moment of het perfecte banksaldo (bestaat die?). Mijn dromen waren waard om geleefd te worden nu ik nog leefde. Mijn tijd was niet morgen, niet ooit, maar NU!
 

Kiezen voor mezelf
Maar als je jouw dromen zolang hebt weggestopt waar begin je dan? Ik besloot om te beginnen met schrijven. Gewoon mijn hoofd legen en alles op papier zetten wat ik wilde gaan doen. In het begin vond ik dit moeilijk en voelde het best egoïstisch maar toen ik mijzelf toestemming gaf om ‘egoïstisch’, te zijn kwam ik los!
 

Ik schreef niet alleen op wat ik wilde maar ook waarom ik het wilde! Al snel kwam ik erachter dat ik bepaalde dromen wilde bereiken om geaccepteerd te worden en de goedkeuring van mijn familie te ontvangen en niet perse omdat ik daar blij en gelukkig van werd! Deze dromen werden na zorgvuldige overweging geschrapt. Het was nu MIJN tijd. Niet de tijd om een ander te plezieren. Het schrijven voelde goed. Ik raakte enthousiast van wat ik op papier had staan en stelde mijzelf een makkelijk haalbaar doel. In de agenda prikte ik een datum waarop ik dat kleine doel bereikt zou moeten hebben. Een datum prikken maakte het heel echt en als ik heel eerlijk ben ook heel spannend! Want nu moest ik wel!
 

En die kleine push was alles wat ik nodig had. Toen ik mijn doel had bereikt, voelde het zo verdomd goed! Ik stond werkelijk te springen in de woonkamer terwijl mijn kinderen mij aankeken alsof ik gek was geworden! Het ging helemaal niet om dat doel, dat besefte ik maar al te goed. Voor mij stond het doel behalen gelijk aan kiezen voor mijzelf. Kiezen voor mijn dromen en stappen zetten ondanks de angst.

Wake up call 

Op mijn follow-up bezoek bij de arts was ik niet meer zo bang. Ze vertelde mij dat de onderzoeken allemaal goed waren geweest en ze niks ernstig hadden gevonden. Ik bedankte haar en met meer flair dan ooit liep ik het ziekenhuis uit, keek naar de stralende lucht boven mij en zei hardop ‘bedankt!’. Bedankt voor deze wake up call! Want ik had het nodig!
 

Wacht jij nog op een wake up call of durf jij al te kiezen voor je dromen? Laat het weten in het comment veld hieronder.

…………………………………………………………………………………

Nayvary Soeterboek is de founder van Briljant Business Babes . Een online community voor ondernemende vrouwen waarbij verbinding, groei en motivatie om te stoppen met twijfelen en starten met doen centraal staan!

Om ook toegang tot deze community te krijgen, klik hier.