• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Netwerkborrel voor alleenstaande moeders!

Nederland telt op dit moment een half miljoen eenoudergezinnen. Bij driekwart hiervan draait een alleenstaande vrouw het huishouden. Vanwege de zorg voor de kinderen zijn er minder kansen om deel te nemen aan het arbeidsproces. De financiële kwetsbaarheid en bijstandsafhankelijkheid is voor deze groep groter dan voor andere groepen. Ook is het sociale netwerk vaak kleiner om kinderen op te vangen. Armoede en eenzaamheid onder alleenstaande moeders komt vaak voor. Dit is niet alleen negatief voor de sociale, geestelijke en lichamelijke ontwikkelingen van de moeders zelf maar ook voor hun kinderen. Als alleenstaande moeder en onderneemster vind ik het erg belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Ik zet me daarom graag in voor mijn mede single moms. Zo wil ik een inspiratie voor hen zijn en ze helpen zichzelf te ontdekken zodat ze opgebouwd worden tot de krachtige persoon die ze kunnen zijn.

 

Sinds december ben ik actief als projectondersteunster bij Single Moms Club. Dit is een stichting die maatschappelijk betrokken is bij alleenstaande moeders in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en omgeving. We bieden een platform aan om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te versterken. Door middel van gratis activiteiten word je toegerust en gestimuleerd om je te ontwikkelen en daarmee je zelfredzaamheid en sociaaleconomische positie te versterken. In mijn vorige artikel interview ik de oprichtster van deze stichting. Een sterke vrouw met een inspirerend verhaal. Een alleenstaande moeder en een succesvolle zakenvrouw. Lees hier haar verhaal.

 

ONTMOET

Sociale contacten en relaties zijn erg belangrijk voor een ieder. Zo ook voor ons moeders die mogelijk door een relatiebreuk, familie, vrienden of kennissen verloren hebben. Gevoelens van eenzaamheid komen vaak voor en hier dienen we mee af te rekenen. Tijdens gratis, aantrekkelijke en toegankelijke activiteiten ontmoet je andere alleenstaande moeders. De ideale plek voor nieuwe contacten. 

 

DEEL

Wie kan jou beter begrijpen dan iemand die hetzelfde meemaakt of heeft meegemaakt? Single Moms Club biedt daarom bewust veel ruimte voor het delen van kennis en ervaringen onder alleenstaande moeders.

 

WORD TOEGERUST

Voor de zorg van jezelf en je kinderen zijn financiële middelen nodig. Hoe manage je jouw huishouding? Hoe kan je het beste met jouw inkomsten omgaan? Hoe kan je aan jouw toekomst en jezelf werken? Single Moms Club biedt inhoudelijke workshops en trainingen aan waarin we je helpen om 'je vrouwtje' te staan. Zodat je leert financieel onafhankelijk te zijn en je kansen op sociaaleconomische vlak vergroot. 

 

NETWERKBORREL

Zondag 5 februari organiseren wij een netwerkevent voor alleenstaande moeders uit Capelle aan den IJssel, Rotterdam en omstreken. Tijdens dit evenement kunnen de single moms met elkaar netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast zal ik mijn verhaal delen hoe het mij gelukt is om als alleenstaande, ongeschoolde, bijstandsmoeder in het ondernemerschap te stappen en verandering te brengen in mijn financiële situatie. Als special guest zal BN´er Jasmine Sendar ons inspireren en meenemen in haar ervaring als alleenstaande moeder.

 

Gezellig netwerkborrelen in 'De Wijnkamer' van restaurant De Bank, stadsplein 3, 2903 HH Capelle aan den IJssel. Van 14:00 tot 16:00. Onder de aanmeldingen verloten wij deze dag een rituals pakket. Meld je hier aan voor dit event en wees er snel bij.

 

Kom en laat je inspireren!