• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Nieuwe mensen leren kennen in negen landen binnen één jaar

Ik houd van reizen en vorig jaar wilde ik een uitdaging met mezelf aangaan. Ik stelde mezelf de vraag: 'Silvino, hoeveel landen kan jij in één jaar bezoeken?' Ik bleef uiteindelijk steken op negen landen, omdat ik ook nog moest werken natuurlijk. Mijn reis begon in het glamorieuze Dubai en heb daarna Marokko twee keer bezocht in één  maand. Twee maanden daarna was ik voor zaken in Suriname. Daar had ik een prijsvraag gewonnen van het Sonesta Kura Hulanda hotel op Curaçao waar ik van heb mogen genieten met mijn familie. Daar bleef het niet bij, want daarna was Abu Dhabi en wéér Dubai aan de beurt. Het was heel moeilijk om een Afrikaans land te vinden waar het relatief veilig was, Engels als voertaal en waar ze geen hoge visumeisen hadden, dus uiteindelijk kwam ik in het mooie Oeganda terecht. Mijn reis naar Thailand, Maleisië en Hong Kong waren geweldig, maar slopend door het tijdsverschil en de bijkomende jetlag. 

De meeste landen heb ik alleen bezocht omdat er niet altijd iemand mee kon, maar vooral omdat ik graag alleen reis. Voor de meeste mensen klinkt dit gek, maar het is het proberen waard. Je kan makkelijker in contact komen met lokale mensen, je wordt zelfstandiger en je leert dat alleen zijn ook leuk kan zijn! Van mij krijg je drie tips over hoe ik nieuwe mensen heb leren kennen en hoe jij deze kan toepassen. Ready?

1. FACEBOOK.COM

Je kan in verschillende Facebook groepen mensen vinden waar je gelijke interesses mee hebt en laten weten dat jij op een bepaalde datum aankomt en vragen wat je echt moet zien of bezoeken. Misschien wilt iemand jou wel joinen tijdens je trip?!

2. COUCHSURFING.COM

Wil je ook lekker cheap op reis? Je kan ook bij iemand logeren die een bank, kamer of huis aan jou ter beschikking stelt. Op deze manier verblijf je bij een local en kan je nog makkelijker in contact komen met anderen. Vind jij slapen bij anderen te avontuurlijk, dan kan je ook de vele events van (inter)nationale Couchsurfers bezoeken.

3. FREE WALKING TOURS

Elke grote stad heeft ze wel, de ‘Free Walking Tours’. Een hele goede manier om verschillende andere vakantiegangers te leren kennen terwijl je samen op pad gaat. Zij zijn meestal ook alleen, dus voordat je het weet gaan jullie samen na de tour in een bar of restaurant nakletsen.

Ben jij al eens alleen op reis geweest, hoe vond jij dat en welke tips heb jij voor ons?