• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ondanks een fysieke beperking bleef zij geloven in haar succes

**Jonge ondernemers zijn de toekomstige motor van een economie! Veel mensen willen, maar durven niet een bedrijf te starten en op te bouwen. Zijn deze jongeren gek, komt het door onzekerheid of zien zij de kracht in van het ondernemerschap. Hieronder het interview van Janelle Sallons en haar kijk op het ondernemerschap.**

**Wie is Janelle Sallons?**

Jonge gedreven psycholoog met een hart voor underdogs.

Motivatie: Ondernemerschap is bij mij eigenlijk ontstaan uit noodzaak. Tijdens mijn studie werd ik wegens chronische ziekte arbeidsongeschikt verklaard, belandde in de Wajong (jongarbeidsongeschiktenuitkering). Ondanks mijn (fysieke en energieke) beperkingen heb ik nooit de veronderstelling gehad dat ik niet zou kunnen werken. Heb ook erg hard gesolliciteerd, geanticipeerd op een kans van een werkgever, maar al tijdens mijn stage periode merkte ik dat werkgevers een werknemer met een beperking toch vaak te ingewikkeld vinden. Op een geven moment was ik het solliciteren en de afwijzingen beu en besloot ik het over een andere boeg te gooien. Als men je geen kansen geeft, dan moet je deze zelf gaan creƫren. Zodoende besloot ik als zelfstandige aan de slag te gaan. Ik geloof in mijn kunnen, in mijn talenten. Ik weet zeker dat ik daarmee dienstbaar kan zijn onze maatschappij.

**Activiteiten**: Begeleiden/ondersteunen en trainen van jongeren en jongvolwassenen (16-27jr.) op psycho-sociaal vlak.
**Succesvol als**: Wat ik heb opgezet kan overdragen aan een team en ik meer op de achtergrond kan treden. En natuurlijk als je ziet dat begeleiding of training die je hebt gegeven, vruchten afwerpt bij trainees.

**Voor en nadelen**
Nadeel; moeilijk om aan startkapitaal te komen. Dat niet alle uren die je in je bedrijf investeert ook daadwerkelijk te declareren zijn. Onregelmatige inkomsten, vooral als je net gestart bent. Bij ondernemerschap denkt men vaak aan veel vrijheid, indelen van eigen tijd, maar dat brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee en soms betekent dat ook dat je veel persoonlijke tijd inlevert. Ookal ben je zelfstandig, toch kan je niet zonder samenwerkingsverbanden; leren met wie je wil en kan werken kan een behoorlijke uitdaging zijn.
Voordelen; in korte tijd leerde ik ontzettend veel, ook over mezelf. Als ondernemer krijg je met voldoende tegenslagen te maken, maar zo leerde ik ook steeds beter wat ik nou Ć©cht wilde en waar mijn hart en passie echt ligt. Ik merk elke keer een duidelijke groei en dat zie je uiteindelijk ook in bedrijfsresultaat terug. Ik kan als zelfstandige veel meer van mezelf kwijt in mijn vak. Ik heb veel geleerd over wat het is wat ik wil, waar ik energie van krijg en hoe ik het beste werk.

**Boek:** “The War of Art” van Steven Pressfield. En daarna moet je het vervolg “Turning Pro” eigenlijk ook lezen. Allebei echte eye-openers!