• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Op Eindejaarsconference met Internationaal Ambitieus

Het is de laatste dag van het jaar. Een perfect moment om terug te blikken, maar ook om vooral vooruit te kijken. 2016 was voor ons een ontzettend bewogen jaar met vele hoogtepunten. Toch is het succes ons niet komen aanwaaien. Middels dit artikel willen we alle lezers, volgers en bezoekers van onze evenementen bedanken voor hun steun. En natuurlijk gaat dat gepaard met een boodschap… Welke mooie dingen komen er aan in 2017?

 

2016 begon met de première van Speaker's Night. Het spraakmakende evenement dat in een jaar tijd is uitgegroeid tot een spektakel, waarbij we zelfs internationaal een editie mochten organiseren in Curaçao tijdens de handelsmissie. Na de samenwerking met de Kamer van Koophandel voor Road2DutchCaribbean sloten we het jaar af met de handelsmissie naar België. Met deze mooie wapenfeiten zijn de zaadjes voor een top 2017 gelegd…

 

De keerzijde van succes
Men zegt dat wanneer je succes hebt, je vele vrienden hebt, maar met succes komen ook zeker vijanden. We hebben onlangs de website vernieuwd, maar kort daarvoor bleek dat we meerdere malen zijn gehackt. Ook bij de evenementen die we organiseerden, merkten we dat er mensen achter onze ruggen om ons probeerden tegen te werken. En ook intern hebben we turbulente momenten gehad, die we gelukkig te boven zijn gekomen.

 

Intern
Aan het begin van het jaar hadden we ruim 40 schrijvers die allemaal fanatiek schreven. Gedurende het jaar zijn er mensen bij gekomen, maar er zijn ook velen gestopt. In sommige gevallen ging dat om schrijvers die ineens hard gingen en het daardoor te druk kregen. We zijn blij dat we ze dit podium konden bieden en dat ze een boost qua naamsbekendheid en exposure kregen. Helaas was er in sommige gevallen sprake van jaloezie en afgunst. Wat deed dat met ons?

 

Van hoogspanning naar rust
In het begin was dat natuurlijk moeilijk, maar we bleven daar nooit lang mee zitten. In tegendeel, we gingen juist harder werken en zagen de haters als een compliment voor onze groei. Zo verloopt dat proces he?

Gandhi zei dat eens: eerst negeren ze, dan lachen ze je uit, dan bevechten ze en uiteindelijk win je.

 

We merkten daarnaast ook op dat we een beter groter gevoel van voldoening kregen als we anderen konden laten stralen. De dankbaarheid voor het succes van zowel de sprekers bij Speaker's Night tot de deelnemers van de handelsmissies, betekenden voor ons zoveel meer dan de erkenning en status van supersterren.

 

Grotere plaatje
Wanneer er sprake was van wantrouwen, berustten wij ons in onze missie. Wij wisten wel beter, ook als anderen ons zagen als arrogant, onervaren of zelfs onbetrouwbaar. Door ons te focussen op het grotere plaatje konden we er boven staan, hoe moeilijk dat soms ook was. Het biedt dan veel troost als je ziet dat het daarna allemaal is goed gekomen. Eerlijk duurt uiteindelijk het langst. Daarom ziet 2017 er rooskleurig uit met in het 1e half jaar 4x Speaker's Night, het congres in Suriname, de handelsmissie naar Curaçao en de handelsreis naar België.

 

Actie!
Sta vanavond stil bij alles waar je dankbaar voor bent geweest dit jaar en neem die mooie gedachten mee naar 2017. En onthoud… Ook volgend jaar staan we weer voor je klaar op je weg naar succes…