• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Pascal Fredrik: ‘ga voor je droom en laat je door niemand zeggen dat je het niet kan’

 

 

 

Hij droomde over zijn missie. Een missie die in het teken staat van boodschappen overbrengen. Heel zijn leven is hij al op zoek naar diepte, diepgang, achtergronden en het ‘waarom’. Vooral bij arme mensen die toch succes hebben. Het is een missie naar gelijkheid, het rechtzetten van scheve verhoudingen, het creëren van wederzijds begrip… Zowel in relaties als in carrières. Wat drijft co-founder Pascal in zijn nieuwe project als motivatieconsultant?

Wanneer Pascal voor een groep staat te spreken valt op hoe gedreven en gepassioneerd hij vertelt. Hij is van begin tot eind enthousiast en als hij uitlegt hoe men meer geluk kan verkrijgen door betere keuzes te maken. Keuzes die je alleen kan maken door te weten waar je gedrag vandaan komt, wat er voor nodig is om voldoening te halen uit je leven. En dat alles door zelfinzicht te verkrijgen. In dit interview met de co-founder van Internationaal Ambitieus maken we kennis met Pascal over zijn nieuwe project als motivatiespreker.

Waarom ben je motivatiespreker geworden?
‘Mijn rol als motivatiespreker is een middel om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Om tot mensen door te dringen en ze bewuster te maken van hun gedrag op weg naar dat zelfsucces. Al op jonge leeftijd had ik een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Ik hield er niet van als mensen een behandeling kregen, die ze niet verdienden en ik merkte dat ik het altijd voor ze opnam als ze dit niet zelf konden of durfden’. Waar komt zijn motivatie vandaan om dit te doen?

Pijn
‘Door de pijn die ik in mijn jeugd heb ervaren, heb ik een onverzadigbare honger en drang gekregen naar het helpen van mensen die ogenschijnlijk machteloos lijken. Tegelijk wist ik niet hoe ik mensen daarbij kon helpen. Daarom ben ik aan mezelf gaan werken door boeken te lezen, seminars te bezoeken, audioprogramma’s te beluisteren en filmpjes te bekijken. Tijdens die reis heb ik vele inzichten en ontdekkingen opgedaan, die ik verwerk in mijn materiaal’.

Welk verhaal vertel je?
‘Mijn verhaal komt erop neer dat ik mensen wil laten inzien dat zij de antwoorden op hun vragen eerst bij zichzelf moeten zoeken. Blijf bij je kern! Ik heb zelf ervaren hoe mooi het leven kan zijn als je iets met passie doet. De emoties die daarbij vrij komen geven een onvoorstelbaar bevrijdend gevoel. Tijdens mijn zoektocht ben ik onderzoek gaan doen naar het gedrag van mensen en hoe mensen succesvol worden. In de eerste instantie op het gebied van liefde. Daarna ook andere gebieden, zoals gezondheid, financiën en carrière.

Vanwaar jouw interesses?
‘In mijn bijna 10 jaar als Recruiter heb ik met meer dan 1000 mensen sollicitatiegesprekken gevoerd. Ik heb veelal met bulkselecties en massarecruitment gewerkt wat inhoudt dat je veel kandidaten in een korte periode werft, spreekt, analyseert en spreekt. In totaal betreft dat meer dan 10.000 uur en om ergens een master in te worden moet je minimaal 10.000 uur besteden aan het oefenen, herhalen en uitvoeren van dat vakgebied’.

Deskundigheid
‘Na mijn studie Communicatie begon ik als Intercedent bij het uitzendbureau en al snel merkte ik dat ik over analytisch vermogen beschik. Dat bleek uit dat ik de patronen herkende en daardoor kon anticiperen en proactief schakelen. Het gevolg was dat ik het probleem al kon oplossen voordat het een probleem werd. Bij sollicitatiegesprekken met kandidaten ging ik ook altijd in op de kern van de kandidaat. Daarmee begon het fysieke proces van het verdiepen in menselijk gedrag’.

Hoe pas je dat toe in de praktijk?
‘De drijvende kracht achter gedrag is emotie en emoties vormen het centrum van al onze beslissingen. Om bij die emoties te komen moeten we onze hersens afleiden van het denken, dus breng ik mensen in een energierijke gemoedstoestand. In die staat wordt het bloed zo heftig gepompt door het lichaam zodat de adrenaline zich op het piekpunt bevindt. Dat is nodig om een doorbraak te kunnen beleven en verandering je situatie te brengen. Zo kon ik over vuur lopen’.

Daar heb je het vaker over… Die ‘firewalk’
‘Klopt. Sindsdien heb ik een ongekend zelfvertrouwen en gevoel van onoverwinnelijkheid. Die hete kolen staan symbool voor de angst die je in het dagelijks leven ervan weerhoudt om de resultaten waar je van droomt te behalen. Het lopen over dat vuur staat symbool voor hoe je die angst kan overwinnen. Tijdens mijn lezingen en coachen breng ik voor mensen in kaart wat hun persoonlijke ‘firewalk’ is en hoe ze daar over heen moeten lopen’.

Actie!
Als je meer wilt weten over de trainingsprogramma’s die Pascal aanbiedt naast zijn rol als co-founder bij Internationaal Ambitieus, bekijk dan zijn persoonlijke website via deze link.