• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Peggy van Krüger: ‘ik wil spreken om mijn verwerkingsproces te bevorderen’

‘Spreken is alles! Zwijgen vertelt niets’. Peggy is er duidelijk klaar voor om haar verhaal te gaan vertellen. Het belooft een zware klus te worden, want zij zal over een aangrijpende gebeurtenis spreken die haar is overkomen. Hoe heeft zij haar pijn en verdriet omgezet in daadkracht? En hoe heeft ze deze gebeurtenis met haar overlevingsmechanisme, doorzettingsvermogen en liefde  overwonnen?

'Vrijheidsberoving in vereniging'… Het zijn zware woorden, maar gelukkig straalt Peggy alhoewel ik ook iets van pijn, verdriet en daadkracht in haar ogen bespeur gedurende het gesprek dat ik met haar heb. Ze hanteert de term ‘ontvoerd’ om te omschrijven wat ze heeft meegemaakt…

Loslaten
‘Heel lang heb ik gezocht naar hulp, (h)erkenning en rechtvaardigheid voor hetgeen mij is overkomen. Helaas werd ik door de mensen die mij toen zo lief leken keihard in de steek gelaten. Ik had toen niet kunnen bedenken dat mijn eigen open- en eerlijkheid mij in een gevaarlijke en complexe situatie hadden kunnen brengen als vrijheidsberoving in vereniging. Vertellen en spreken zijn nodig om mijn pijn en trauma’s die ik al zo lang met mij meedraag los te laten’.

Noodzaak
Ogenschijnlijk een hele stap, maar Peggy geeft aan dat het noodzakelijk is om geheel voor 200% te kunnen uittreden. Erover spreken biedt haar een manier om anders naar zichzelf te kijken. Het is nogal wat, want Peggy beseft dat ze er nog kwetsbaar uit kan zien en dat is al een kant die zij nauwelijks laat zien in haar leven. Ze realiseert zich heel goed dat ze op het punt staat van een enorme uitdaging die ze voor zichzelf aan moet gaan…

8 december
Peggy heeft ervoor gekozen om haar verhaal voor het eerst openbaar te maken bij Speaker’s Night. In haar promotiefilmpje vertelt ze dat aangrijpende gebeurtenissen een aangrijpende aanpak verdienen. Op donderdag 8 december zal zij spreken en vertellen over hoe zij omgaat met een aangrijpende gebeurtenis, die zij naar eigen zeggen heeft overleefd! ‘De link met het thema ‘Het geheim van succesvolle relaties’ lijkt misschien ver te zoeken en juist daarom sprak en spreekt het mij aan om met haar in gesprek te gaan. Over wat ze zal laten zien laat ze weinig los…

Hoop
‘Hopelijk weet ik een presentatie te realiseren die hoop, kracht en weerbaarheid uitstraalt. Een ingrijpende gebeurtenis, zoals ik heb ervaren betekent niet per se het einde van je leven. Het is dan juist de tijd om door te gaan met leven en ademhalen. Dat klinkt heel makkelijk en in mijn geval was dat toen de oplossing om er mee om te kunnen gaan. Alleen naarmate de tijd vordert en rechtvaardigheid soms ver te zoeken lijkt, heb ik besloten om dit probleem anders te benaderen. Ik geloof al heel lang niet meer in naasten, hechte vriendschappen en wat allemaal nog meer’.

Vertrouwensbreuk
Op de vraag ‘bedoel je daarmee te zeggen dat je niemand meer in je directe omgeving hebt op wie je kan bouwen?’ benadrukt Peggy: ‘het is een feit dat ik met dit onderdeel uit mijn leven alleen moet dealen. Ik moet leren vertrouwen op nieuwe vormen van hulp en Speaker's Night biedt mij die op 8 december’.

Vrede en verlichting
‘Ik hoop andere deuren te openen om deze zware gebeurtenis verder uit te dragen. Ik weet heel goed dat het niet bij mij hoort. Daarnaast wil ik de mogelijkheid om hierover te spreken verder ontwikkelen om mijn verwerkingsproces te bevorderen. Spreken en vertellen werkt helend, het helpt de ander en mijzelf verder hoe dan ook! Na 8 december hoop ik met de wil van God meer verlicht te zijn en meer vrede in mijzelf toe te staan’.