• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Peter en Gianny Wijnhold: ‘op Curaçao een nieuw leven opbouwen!’

Internationaal Ambitieus is een consultancyplatform dat ondernemers op zakelijk gebied verbindt binnen de negen landen waar Nederlands één van de voertalen is. Van 17 tot en met 19 oktober 2016 organiseren wij een handelsmissie voor ondernemers uit Suriname, Nederland en België. Twee van de deelnemers zijn Peter en Gianny Wijnhold. Waarom houden zij van Curaçao en nemen zij deel aan deze handelsmissie?

Wie is Peter Wijnhold?

Mijn naam is Peter Wijnhold, ik ben 36 jaar en woon in het pittoreske stadje Appingedam.Hier woon ik samen met mijn vrouw Gianny en mijn 2 kinderen Gimay (6 jaar) en Givar (3 jaar). Ik ben regelmatig te vinden op de golfbaan, verder hou ik van mountainbiken en series kijken.

 

Wie is Gianny Wijnhold?

Ik ben Gianny Wijnhold en ben 32 jaar. Ik ben getrouwd met Peter Wijnhold en trotse moeder van Gimay en Givar. Ik hou ontzettend veel van dansen, ik ben dol op lezen (mits het een goed/ spannende boek is) en ik wordt blij van goed en gezellig gezelschap.

Welke (bedrijfs)activiteiten onderneemt u?

Peter: Sinds 2006 ben ik werkzaam bij de Rabobank Noord-Groningen. Ik ben begonnen als servicemedewerker bankhal. Later ben ik bij de facilitaire afdeling terecht gekomen waar ik als Senior facilitair medewerker werk. Naast projectleider ben ik verantwoordelijk voor de servicedesk en ben ik veel met huisvesting, beveiliging/veiligheid bezig. Op dit moment zijn we bezig met het outsourcen van onze softservices wat voor mij betekend dat ik aan het einde van dit jaar boventallig verklaard ben.

 

Gianny: Ik heb de opleiding Maatschappelijk werk & dienstverlening afgerond en was gelijk na mijn studie aan de slag gegaan als jeugdhulpverlener. Nadat voor een aantal jaren te hebben gedaan, wilde ik mijn doelgroep verbreden en ben ik gaan werken met verschillende doelgroepen. Te denken valt aan volwassen, kinderen en (licht) verstandelijke beperkten. Tegenwoordig doe ik heel wat anders. Ik ben nu werkzaam als WMO consulente bij de Gemeente Delfzijl. Daar hou ik me bezig met aanvragen voor maatwerkvoorzieningen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ik beoordeel en toets de aanvragen aan de wet.

Welke band heeft u met Curaçao of wat verwacht u op Curaçao te ontdekken? 

Peter: Ik heb een enorm sterke band met Curaçao . Dit komt omdat mijn vrouw hiervandaan komt. Na mijn eerste bezoek aan het eiland was ik direct verkocht. Ik kan het moeilijk uitleggen, maar Curaçao heeft iets magisch voor mij. Inmiddels heb ik het eiland 5x bezocht en weet 100% zeker dat ik mijn toekomst daar samen met mijn gezin zie.

Gianny: Het moge duidelijk zijn dat ik een bijzondere sterke band heb met Curaçao aangezien ik daar geboren en getogen ben. Ik ben naar Nederland gekomen vanwege mijn studie en ben daarna blijven hangen.

Wat verwacht u te bereiken tijdens de handelsmissie en met wat voor soort bedrijven/instellingen/ondernemers wilt u het liefst in contact komen?

Peter; Mijn verwachting is in ieder geval om mijn netwerk uit te breiden en erachter komen wat de mogelijkheden zijn voor mij en mijn vrouw. Het liefst wil ik werkzaam blijven in de facilitaire sector. Naast een facilitaire opleiding heb ik ook een toeristische vooropleiding afgerond. Op dit moment wordt er een groot ziekenhuis gebouwd, ik weet dat daar ook altijd een grote faciltaire organisatie nodig is. De overheid is ook een mogelijkheid of een groot resort.

Gebouwbeheer, huisvesting, beveiliging en veiligheid zijn onderdelen waar ik dagelijks mee bezig ben en veel ervaring mee heb. Graag zou ik ook in contact willen komen met investeerders over de mogelijkheden voor het opzetten van een bedrijf die facilitaire dienstverlening aanbiedt.

 

Gianny; Net zoals mijn man hierboven beschreven heeft, verwacht ik ook mijn netwerk uit te breiden en erachter komen wat de mogelijkheden zijn voor ons. Ik zou het liefst werkzaam willen blijven bij de overheid en anders iets in mij studierichting (maatschappelijk werk). Het lijkt me leuk iets in de sociale sector te doen om zodoende ook wat te kunnen betekenen voor mijn eilandgenoten.

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirerende boodschap waar u mee wilt afsluiten?

Peter; Wellicht zou ik ondernemers kunnen helpen door in gesprek te gaan met elkaar. Samen kun je wat bereiken en leren van elkaar.
 

Gianny; Ik denk dat ik een steentje kan bijdragen in het leren begrijpen van de Curaçaose (lees:Mijn) cultuur.

Wilt u in contact komen met Peter en Gianny Wijnhold of wilt u meer informatie over de handelsmissie? Door op onderstaande banner te klikken komt u met ons in contact.