• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Peter Heesakkers: ‘met Welten uitbreiden richting Caribisch Nederland’

Peter Heesakkers is één van de sprekers die op woensdag 11 oktober 2017 zal spreken op het congres 'zakendoen met Curaçao, Nederland en Suriname'. Tijdens de presentatie zal hij de kansen en mogelijkheden van outsourcen belichten en hoe hij dat als Business Developer Manager succesvol heeft uitgevoerd. Lees hieronder meer over de spreker.

‘Mijn naam is Peter Heesakkers (59), gehuwd en vader van een zoon en dochter. Sinds 1981 ben ik werkzaam in de financiële wereld. Opgegroeid in het domein van zakelijk financieren, lid geweest van diverse managementteams en daarna actief geweest als eindverantwoordelijk directeur bij diverse Nederlandse banken en een internationale bank. Sinds 2012 ben ik als Business Development Manager werkzaam bij Welten’.

Over Welten
‘Welten Groep faciliteert en operationaliseert veranderingen door middel van interim capaciteit, klantinteractie en opleidingen’.

Welten Interim Capaciteit
‘Invulling van flexibele capaciteit door vakbekwame financieel professionals’.

Welten Projecten
‘Managed outsourcing en insourcing van front-, mid- en backoffice activiteiten’.

Dukers & Baelemans
(Maatwerk)opleidingen op basis van blended learning (e-learning, klassikaal, coaching en praktijkleren), toegesneden op de leerdoelen van uw organisatie.

‘Als partner op het gebied van capaciteit, projecten en opleidingen voor de financiële sector, biedt Welten een kansrijke omgeving voor ambitieuze mensen. Door onze professionals goed te faciliteren op het gebied van opleiding en ontwikkeling, dragen wij optimaal bij aan de dienstverlening van financiële instellingen’.

Peter Heesakkers en Suriname
‘In de periode 2009-2011 heb ik in Suriname gewoond en gewerkt als Algemeen Directeur van de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo. Een ware verrijking van mijn loopbaan en een speciale ervaring voor ons gezin om ruim twee jaar lang onderdeel te mogen uitmaken van het sociale leven in Suriname. Na mijn vertrek in 2011 heb ik Suriname niet meer los kunnen laten. Ik ben van mening dat het toevoegen van kennis en ervaring aan de Surinaamse banken en verzekeraars, maar ook de wereld van de cambio’s, de overheidsinstanties en de Centrale Bank als uitvoerder van het monetaire beleid een ondersteunende bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van het land’.

Module Financiële Dienstverlening
‘Met Welten zijn we in 2013 gestart om in opdracht van de Centrale Bank van Suriname een opleidingsprogramma te ontwikkelen. Vandaag de dag behalen ruim 1600 medewerkers uit de sector het diploma van dit opleidingsprogramma, genaamd de Module Financiële Dienstverlening (MFD)’.

Module Bancaire Sector
‘Inmiddels is een vervolgopleiding in samenwerking met de Finabank ontwikkeld, de Module Bancaire Sector (MBS). Iedereen die werkzaam is in de financiële sector en/of geïnteresseerd is om zich te bekwamen als financieel professional kan zich inschrijven’.

‘Vervolgopleidingen met de thema’s consumptieve kredieten, zakelijke financieringen en verzekeringen staan op stapel. Informatie over onze Opleidingsprogramma’s en Interim Capaciteit kunt u opvragen via: we************@we****.eu’.

Verwachtingen en wensen
‘Tijdens de handelsmissie verwacht ik mijn netwerk zowel binnen als buiten de financiële sector in Suriname uit te breiden. Ik ben ervan overtuigd dat onze dienstverlening in meerdere sectoren van toegevoegde waarde kan zijn. Ook wil ik mijn netwerk binnen het Caribisch gebied verder uitbouwen. Dit omdat Welten de wens heeft om haar dienstverlening richting de Nederlandstalige eilanden uit te breiden’.

Wat kan ik voor u betekenen
‘We mogen inmiddels wel stellen dat we de nodige ervaring hebben met het zakendoen in en met Suriname. We zijn bereid deze kennis te delen met ondernemers die voornemens zijn ook deze stappen te zetten’.

‘Aan de vraag om een boodschap mee te geven aan deze ondernemers wil ik graag meewerken en ik wil daarin eerlijk zijn: Suriname pakt je, je houdt van dit unieke land. Als dit niet het geval is, doe dan geen moeite. Respecteer elkaar en vergeet niet dat elke natie anders is dan de jouwe. Blijf eerlijk en stel integer handelen voorop’.