• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Pharrell Williams’s ‘Happy’ schudt Saba wakker

Dat is nog eens een manier om je land op de kaart te zetten! Per toeval stuitten wij op de promotieclip van Nederlands eiland Saba. Op het wereldberoemde ‘Happy’ van Pharrell Williams zie je hoe de Sabanen vrolijk los gaan. Eigenlijk weten wij nog te weinig van Saba. Ja, dat het een Nederlands eiland is in het Caribisch gebied en dat het samen met Sint Eustatius en Sint Maarten tot de Bovenwindse eilanden behoort. Echter, er is nog veel meer. Saba is met name interessant voor ondernemers in de (eco)toerisme, duiksport en natuurparken. Neem een duik!

Waarom Saba?
Op ons Youtube kanaal ‘Internationaal Ambitieus’ kan je de clip zien van ‘Happy’ op de Sabaanse stijl. Saba, De Onbedorven Koningin, is een bijzondere Nederlandse gemeente met ongeveer 2000 inwoners en is daarmee het kleinste eiland van de Nederlandse Antillen. De koosnaam slaat op het gegeven dat het eiland niet onder de voet is gelopen door projectontwikkelaars en miljoenen toeristen. Toch zijn er veel mogelijkheden voor met name het (eco)toerisme en duikscholen. Ook de flora en fauna schijnen er prachtig te zijn. Saba is 1 van de 9 Nederlandstalige landen. In 'praat Nederlands met me' lees je waarom ook Saba tot de kansrijke mogelijkheden hoort voor ondernemende en ambitieuze Nederlandssprekende professionals.

Motor van de economie
Toerisme is erg belangrijk en wordt gezien als de economische pilaar. Saba beschikt over diverse hotels en een internationale luchthaven. Daarnaast zijn op Saba enkele duikscholen gevestigd. Tevens is sinds 1988 een medische faculteit, de 'Saba University School of Medicine', op het eiland gevestigd die veel studenten uit de Verenigde Staten trekt. Handig voor het netwerken!

Natuurlijk Saba!
De natuur is verweven met het eiland. Niet alleen op land maar ook in het water zijn er diverse specimen te vinden. Het eiland heeft dan ook een aantal natuurparken Beheerder van de beide natuurgebieden is de Stichting SCF, The Saba Conversation Foundation. Saba bevindt zich op de trekroute van bultrugwalvissen. Wil je meer weten over Saba? Neem een kijkje op http://www.beautiful-saba.nl/ de grootste Nederlandstalige Saba website boordevol nuttige wetenswaardigheden, mooie foto’s en prikkelende columns.