• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Pitchen met Roeselien Wekker

Roeselien Wekker is een voormalig artieste voor theater en televisie en stond ruim 20 jaar op het podium en voor de camera. In 2011 startte zij haar bedrijf Pitchyou.nl, wat staat voor spreken in het openbaar in de brede zin van het woord. ‘Spreken, presenteren en pitchen gaan allemaal om 1 ding, namelijk communiceren en uiteindelijk verbinding omtrent wat ons drijft’, aldus Wekker.

Roeselien is al van kleins af aan actief met creatieve vorming en is ook sportief aangelegd. Op haar 17e werd ze toegelaten tot de HBO dans –en musicalacademie van Lucia Marthas, wat tevens de basis was voor haar internationale ervaring als artieste. Zo heeft ze veel van de wereld kunnen zien. In 2010 maakte ze bewust de overstap naar het ondernemerschap, maar hiervoor wilde ze eerst weten wie ze was als persoon. Ze vertrok naar Curaçao…

Curaçao
Aangekomen op ‘Dushi Korsou’ rolde Roeselien praktisch meteen het artiestenvak in met optredens bij Cabana, Omundo en Riffort. Na een jeugdmusical (met liveband) kregen haar ideeën meer vorm en begon Roeselien met het verzorgen van trainingen voor teambuilding. Daarnaast werd ze ingezet als trainingsactrice. Roeselien merkte dat al haar vaardigheden hierin perfect tot uitvoering konden komen. De basis was gelegd voor Pitchyou.nl.

Gerelateerd: Ik houd van je, lekker Curaçao

De kracht van Roeselien
Het hogere doel dat Roeselien wilt dienen met ‘Pitch you’ is dat ze wil voorkomen dat mensen onnodig moeten lijden in hun ‘struggle’ met het spreken in het openbaar. Op de dansacademie heeft Roeselien een harde leerschool gehad. ‘Als je ergens goed in wilt worden en excelleren, dan zal je uit je comfortzone moeten stappen. Wat je daar vindt is het onbekende, maar ook de verborgen krachten die daarin schuilen.

Gerelateerd: Je bent een idioot…

Onderscheiden
Roeselien combineert haar ervaring en kennis vanuit het theater en TV met een sterke interesse in de mens en zijn/haar passie en beweegredenen. Ze maakt veel gebruik van theatertechnieken -en oefeningen en rollenspelen. Roeselien streeft ernaar dat de toehoorder wordt meegenomen in een beleving. Dit doet ze door interactie te creëren met het publiek door middel van een authentieke benadering. ‘Daarom wil ik eerst weten wie jij bent, wat jou raakt en wat jou drijft’, aldus Roeselien.

Succesformule
Om als artiest werkelijk verbinding te kunnen creëren met je publiek zal jij je lijf, stem en non- verbale communicatie tot in de puntjes moeten kunnen herkennen en gebruiken. Alleen op deze wijze weet je iets over te brengen op de juiste manier, zodat het echt binnenkomt bij de mensen en dat je ze raakt. Vanaf daar kan de inhoud naar voren worden gebracht. Besef dat je de inhoud pas goed kan overbrengen als je rekening houdt met de spanningsboog van je luisteraar. Wat hebben ze eraan? Wat gaan ze ermee doen? Gaan ze dit allemaal onthouden? Dit is belangrijk en helpt bij het aanhouden van structuur van de spanningsboog en dat je de inhoud kort en kernachtig overbrengt. Daarbij wil je dat de luisteraar de aandacht op jou richt en jij wil dat mensen werkelijk geboeid blijven. Een sterk verhaal is belangrijk in combinatie met je binnen –en buitenkant bij het presenteren. Het uitgangspunt is dat je iets overbrengt op een manier dat iemand iets wil gaan doen met jouw informatie.

Gerelateerd: Ik lees geen boeken en kijk geen video's, maar ik focus op mezelf!