• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Rabia Mohan: ‘wees zoals je bent met al je imperfecties, want harmonie in diversiteit maakt het leven kleurrijker’

Internationaal Ambitieus staat voor zakelijke verbinding tussen ambitieuze professionals en ondernemers binnen de 9 Nederlands sprekende landen. De zakelijke verbinding creëren wij onder andere door het organiseren van webinars over emigreren, inspirerende evenementen, het schrijven van artikelen en afnemen van interviews met inspirerende personen. Dit interview doen wij met een dame die graag anderen inspireert en in hun kracht zet. Op welke manieren doet zij dat?

Mijn naam is Rabia Mohan, 45 jaar, mijn achternaam heb ik te danken aan mijn Hindoestaanse opa die in 1909 uit India naar Suriname is geëmigreerd. Ik ben geboren in Den Haag, moeder van twee fantastische jongens (27 en 20 jaar) en woon in Scheveningen. Mijn passie is mensen helpen hun ware schoonheid te vinden, want het mooiste dat een mens kan zijn is zichzelf! 

Welke activiteiten onderneemt u:
Ik ben beautyspecialist en eigenaar van Indischa Flower, beauty and Gifts with a touch of India. Met Indischa Flower breng ik beauty, Ayurveda, yoga en meditatie perfect samen in één schoonheidsbehandeling. De yoga nidra ofwel slaapyoga is een ontspanningstechniek waarbij het lichaam slaapt, maar de geest wakker is én gelijk is aan de energie van een paar uur slaap. De nada yoga klanken zorgen voor een trilling waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Deze meditatieve benadering, samen met een diepe gezichtsreiniging op basis van Indiase schoonheidstechnieken, zorgen voor een intense sensatie van wellness. Deze behandelingen zijn niet alleen voor vrouwen, maar zeker ook voor de man en de student met studiestress die op zoek zijn naar harmonie tussen lichaam, ziel en geest.
 

 

Netwerken en zichtbaarheid
Drie jaar geleden besloot ik mijn passie en doel in het leven, mensen helpen hun innerlijke en uiterlijke schoonheid te realiseren, om te zetten in actie en startte met mijn eigen bedrijf. Ik kan genieten van de rust, vreugde en blijdschap die het geeft aan mijn klanten en ook aan mijzelf. 

Netwerken en zichtbaarheid zijn twee belangrijke dingen voor een ondernemer. Daar kwam ik achter toen ik in 2014 werd genomineerd voor de EZVN aanmoedigingsprijs door iemand uit een vrouwennetwerk waar ik lid was. Ik was net 1,5 jaar ondernemer en behalve dat ik mij vereerd voelde was dit tevens voor mij de bevestiging om vooral door te gaan. Voor een paar honderd man op een podium staan was een heel bijzondere ervaring, omdat ik eigenlijk toen pas besefte dat ik ook iemand was met een eigen geluid en stem die gehoord mocht worden. Gezien de culturele achtergrond waar ik vandaan kom was dit zeker niet vreemd. Nu heb ik een eigen praktijk in Den Haag.

Yoga heeft mij leren omgaan met weerstand en uitdaging op mijn mat en deze ook toe te passen in mijn dagelijks leven als persoon en ondernemer. Het heeft me sterker gemaakt en leren loslaten wat mij niet meer dient. En nét iets verder gaan dan de grens geeft mij levensenergie. 

Cijfer ondernemerschap Nederland: 
Op een schaal van 1-10, waarbij 10 het hoogste is hou ik het op 7,5.
Waarom: Nederland heeft een open en gastvrije cultuur op het gebied van ondernemerschap. Er zijn veel startende bedrijven, kijk maar naar het toenemend  aantal zelfstandigen. En hoe fantastisch om te zien dat steeds meer vrouwen de stap maken om een eigen bedrijf te beginnen en de verantwoordelijkheid van hun leven op zich te nemen. Op het gebied van service en klantgerichtheid kunnen we echter nog wel een verbeterslag maken. 

Hoe kan het cijfer worden verhoogd: 
Door service en klantgerichtheid voorop te stellen. Klanten het gevoel geven dat je toegewijd en aanwezig bent, niet met drie dingen tegelijk bezig bent of afraffelt. Met aandacht doen wat je doet dus. Zelf probeer ik altijd iets extra's aan de klant te geven, zonder dat deze daar extra voor betaalt. Want de beste reclame is mond tot mond. Daar kan geen website tegen op! 

Tips voor andere ondernemers
– Weet écht goed wie je doelgroep is en zorg ervoor dat je een duidelijk en helder aanbod hebt.
– Heb het lef om anders te zijn en dat je hierbij mensen om je heen hebt die jou in je kracht zetten en het beste voor je willen. 
– Zorg dat je een boodschap hebt want als  ondernemer ben je in een positie om die boodschap uit te dragen en heb je invloed op de maatschappij. Dat spreekt jouw (toekomstige) klanten aan! De boodschap van Indischa Flower is: "dat je mag zijn zoals je bent met al je imperfecties, want harmonie in diversiteit maakt het leven kleurrijker, vrolijker en levendiger!''

Wat ik graag wil delen: 
Samengevat zou ik graag anderen willen aanmoedigen en in hun kracht zetten, vooral vrouwen van alle geledingen van de samenleving, om hun hart te volgen en hun dromen waar te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we in het leven kunnen bereiken wat we willen door middel van hard werken, toewijding, medeleven, vriendelijkheid en lef. Ik ben het levende bewijs dat zelfs met een mager budget (en wat onderhandelingstechnieken), je ideeën en ware potentieel om kan zetten tot actie en realisatie als je eenmaal begint te geloven in jezelf. Alles begint met een beetje vertrouwen!