• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Reality: ‘Je moet gewoon ballen hebben!’

Dit komt eruit als ik na uren denken toch besluit een gokje te wagen en een blog te schrijven voor een leuke online magazine. Want ja, als ik voor een prachtig blad wil schrijven, moet ik even mijn haar flippen, een glossje opdoen, de BALLEN hebben en er gewoon voor gaan!

 

De ballen om te dóen wat je wilt…

Want dat is toch wat iedereen wilt? Zelf beslissen wat je wilt doen, gaan en staan waar je wilt, het leven leiden dat jij wilt. En dat vereist, jawel… cojones! Je moet namelijk tegen de stroom in durven te gaan á la Rihanna; gaan voor die edgy outfit, solliciteren voor die leuke functie of die te gekke rondreis maken. Maar je moet ook voor jezelf op kunnen komen als iedereen je voor gek verklaart (want dat gaan men zeker doen).

 

Om te zéggen wat je wilt…

Schrijven is mijn passie en dus schrijf ik lekker veel (duh). Maar tegelijkertijd is mijn hoofd ook een warboel. Een warboel van dingen die ik leuk vind, nieuwe ideeën die ik wil gaan uitwerken en nieuwe dingen die ik wil gaan doen. Wél durven dromen maar niets durven uitspreken. Ik heb vaak genoeg mijn lef bij elkaar moeten verzamelen om vervolgens een heel klein stemmetje eruit te kunnen persen bij de vraag: 'Wat wil je?' Nee, het valt zeker niet mee te zeggen wat je wilt als je dat nooit doet. Maar als je íets wilt doen, dan zal je ook moeten zeggen wát. Grab your balls and speak it out! Wie weet welke deuren het voor je opent, en wie weet waar deze naartoe kunnen leiden. Wees niet bang dat je vreemd zal zijn, want ik zal je vertellen…dat vreemde is juist heel erg leuk en dat maakt je juist anders! Embrace your quorkyness and stand out.

 

Om je nergens wat van aan te trekken…

Want mensen hebben toch echt wel een woordje klaarstaan als hen iets niet bevalt. Of wanneer iets anders is dan dat ze gewend zijn. Maar wat is het toch een bevrijdend gevoel om je daar los van te maken en te zeggen: "What the Hell!" Om je lekker nergens wat van aan te trekken en te doen wat jij gelooft dat goed voor jou zal zijn. Want vergeet niet, wat voor Kim Kardashian werkt, hoeft niet te betekenen dat dit voor jou op hoeft te gaan (voor mij in ieder geval niet). En andersom geldt dat natuurlijk ook. Hoe dan ook, er zijn genoeg mensen op de wereld die staan te wachten op een frisse breeze. Iemand die anders is en lekker zijn eigen ding doet. Iemand zoals JIJ!

 

Om te erkennen wat je voelt…

Dus kijk eens goed om je heen; juist datgene wat anders is, is toch leuk? En juist daar wil je toch meer van zien? Erken daarom wat je voelt, want het is echt! Voel je kriebels als je ergens aan denkt? Ga daar dan achteraan. Enne.. je hoeft niet te denken dat je doordraait of dat het allemaal tussen je oren zit, want ook je gevoel haalt je hiermee in. Er komt namelijk een moment dat er iets gebeurt, en dat je gevoel zegt: "I told you so! Had maar naar me geluisterd." Dus voel je iets? Ladies en heren, pak je ballen, borsten, whatever vast en erken het gevoel. Ga erachteraan en zoek uit waar dat gevoel vandaan komt. Wie weet waar dat je naartoe leidt!

 

Ik ben benieuwd wanneer jij jezelf voor het laatst bij de ballen hebt gepakt en ergens voor bent gegaan. Let me know en laat anderen leren van jouw ervaring!