• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Reisverslag Handelsmissie Suriname (1)

Op zaterdag 10 november vertrokken Pascal en ik met veel spanning richting Schiphol voor onze vijfde, en laatste, reis van 2018 en tevens de derde handelsmissie naar Suriname. Waarom waren we gespannen? Omdat voor ons vertrek nog van alles mis ging, van afzeggingen tot aan accomodaties die niet waren geregeld. Wat stond ons te wachten?

Tijdens de vlucht
Tijdens onze vluchten hebben Pascal en ik het grootste plezier, maar we komen altijd op een punt waarbij we onszelf en het bedrijf reflecteren. Hierbij gaf ik aan dat het een paar jaar geleden mijn persoonlijke drijfveer was om van reizen mijn werk te maken, maar dat ik naderhand na zoveel vluchten per jaar wel vermoeid begin te raken. Toch zou ik het nog lang niet willen opgeven, want de reis zelf kan zwaar aanvoelen, maar als je eenmaal op Aruba, Bonaire, Curaçao of in Suriname mag vertoeven dan weet je waar je het voor doet.

Daarnaast houden we vaak ook een informele briefing waarbij we aangeven waar rekening mee te houden gedurende de missie. Tegelijkertijd bekijken we welke personen extra zorg verdienen, stemmen we een taakverdeling af en hoe we de missie tot een succes kunnen maken.

Eenmaal in Suriname
Aangekomen in Suriname werden we niet alleen hartelijk onthaald door de warme tropische deken en de geur van het regenwoud, maar ook door onze vertegenwoordiger in Suriname, Yvonne Rozenblad. Onderweg naar het hotel maakte ze een tussenstop bij de supermarkt voor de befaamde Surinaamse Parbo Bier, voordat ze ons verder bracht naar het Courtyard by Marriott Hotel.
 

Courtyard By Marriott Paramaribo
In dit hotel hadden we al twee keer een congres georganiseerd, maar we verbleven er nooit zelf. Deze keer hadden we besloten om met de delegatie hier te verblijven en dat was het zeker waard. Het doel was om gebruik te maken van het zwembad en de gym om dagelijks te fitnessen, maar in de praktijk hadden we het daar gewoon te druk voor. Maar de intentie was er wel! Niet om reclame te maken voor het hotel, maar het kenmerkende aan deze accomodatie is het hoge servicegehalte. Het is één van de grotere hotels van Suriname, maar na een aantal dagen spreekt het personeel je bij de naam aan en iedereen loopt er rond met een glimlach. Dat was voor ons natuurlijk een goed teken, om de ondernemers vanuit het buitenland kennis te laten maken met de Surinaamse gastvrijheid.
 

 

Hoe sluit je de avond af?
Zo een eerste avond in Suriname sluit je natuurlijk af op z'n Surinaams: dat betekent dat er goed gegeten moet worden. We bezochten een Surinaams-Javaans restaurant en besloten om de saoto, bami, saté en bakabana's op de hotelkamer te eten, want we waren zeer vermoeid na de vlucht en wilde fris beginnen aan de handelsmissie. Meer over de kick off van de handelsmissie in het volgende artikel!