• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Richt je eigen etalage in op Facebook

Facebook is een heel mooi sociaal netwerk om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Maar hoe kun je er nu ook goed je producten of diensten verkopen, of in elk geval onder de aandacht brengen? Facebook biedt sinds kort de mogelijkheid om op de zakelijke pagina van jouw bedrijf een etalage in te richten waarmee je jouw aanbod kunt tonen.

 

Je eigen etalage inrichten op Facebook is niet moeilijk. Je gaat daarvoor naar het menu aan de linkerkant van de Facebookpagina van je bedrijf. Klik daar op de knop Tabbladen beheren. Helemaal onderaan klik je daarna op de knop Een tabblad toevoegen. Ook de optie Diensten vind je daar. Klik achter Diensten op de knop Add Tab. Daarmee is deze knop toegevoegd aan je Facebookpagina. Kijk maar in het menu aan de linkerkant van je pagina, daar staat hij nu als het goed is tussen. Klik op Diensten en vervolgens op de blauwe knop Add a Service om een dienst of product van jouw bedrijf toe te voegen, inclusief Naam, Prijs, Beschrijving en Foto. Hiermee kun je je dienst of product niet rechtstreeks via Facebook verkopen – zo ver is Facebook helaas nog niet – maar je kunt in de beschrijving wel een link maken naar de pagina op je website waar mensen je product of dienst wél kunnen aanschaffen. Ook heb je nu de mogelijkheid om je dienst of product te taggen in een bericht op je Facebookpagina.

 

Producten taggen

Dit doe je door onder het vak waarin je een bericht op je pagina schrijft op het knopje Tag een product te klikken. Je vindt dit knopje aan de rechterkant onder het vak waar je een bericht typt. Mensen kunnen daarna vanuit jouw Facebookbericht rechtstreeks op jouw dienst of product klikken en er zo meer over lezen. De mogelijkheid om op Facebook een etalage te maken voor je producten of diensten, is nog te kort beschikbaar om al te kunnen concluderen wat wel en niet werkt. Wel zegt mijn gevoel dat je het meeste succes hebt als je producten of diensten tot maximaal 150 euro in de etalage zet. Echt grote aankopen doen mensen meestal niet zo gauw via Facebook.

 

Gratis aanbod in je etalage

En weet je wat ook goed werkt? Je gratis aanbod uitlichten op de pagina Diensten, bijvoorbeeld een link naar je blogs of naar de mogelijkheid om je aan te melden voor jouw nieuwsbrief. Ook kun je bijvoorbeeld je weggever in de etalage zetten – wat mij al meerdere nieuwe aanvragen voor mijn gratis e-book heeft opgeleverd – of bijvoorbeeld een online workshop die je binnenkort gaat geven. Veel succes met het inrichten van jouw Facebooketalage.