• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

‘Rico versus Badr’ als businesscase

10 december was het gevecht waar kickboksliefhebbers maandenlang naar uitkeken. Het zogenaamde 'gevecht van de eeuw' tussen de huidige kampioen en een kickbokslegende. Een hele onderneming met als showgame het gevecht. Door het spektakel rondom de titanenstrijd, zou je haast vergeten dat het keiharde business is, nietwaar?

 

Keiharde business, maar ook een mooie affiche waar vooral de organisatie en sponsoren blij mee zullen zijn. Kijkcijfers, kaartverkoop, merchandising en promotie voor de sport. Ook de media deden aardig mee, want het was moeilijker om het te missen dan om te volgen. Je hoorde zelfs mensen over het gevecht die daarvoor nooit naar K1 of Glory hadden gekeken. Treffer!

 

Het publiek
Los van alle activiteiten rondom het gevecht is er vooral één ding goed gedaan: ze mensen hebben gekregen wat ze wilden zien. Hoe vaak hoor je mensen niet praten over sporters, waarbij generaties met elkaar worden vergeleken? Is Messi beter dan Maradona? Hoe zou het zijn als Muhammad Ali tegen Tyson had gebokst? Zou Schumacher kampioen zijn geworden als Senna niet om het leven was gekomen tijdens die ene F1-rit? Spanning en sensatie verkoopt!

 

Teleurstelling
Waar we massaal naar uitkeken, was na een paar minuten al over en had een allesbehalve gewenste uitkomst. Iedereen keek uit naar de comeback van Badr en zijn belofte om Rico knock-out te slaan. De spanning was in ieder geval te snijden, maar we kregen niet het gevecht waar we zo naar uitkeken. Kort na het gevecht sprak men over dat alles in scene was gezet. Dat zou kunnen en het zou ook niet de eerste keer zijn dat er dergelijke dingen gebeuren, zowel in de sport als bij afvalraces op televisie. Nu maar afwachten op Rico vs. Badr 2.

 

Businesscase
De hele hype rondom dit gevecht heeft vele ondernemers binnen onze kringen geïnspireerd. Daarom hebben wij er ook een artikel aan gewijd. Het is ook een mooie businesscase. Wat kan je eruit halen? Spektakel trekt bezoekers en biedt perspectief voor marketing. Het creëren van een unieke beleving voor je klanten en mogelijk zelfs nieuwe klanten, die je daarmee aan kunt trekken. En ook waken voor teleurstelling dat het anders kan lopen dan verwacht. We kijken al uit naar de rematch!