• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Robert-Jan Kroes: ‘ik geloofde in mijn idee en daarom heb ik mijn bedrijf opgestart’

Hij is al ruim 11 jaar ondernemer en momenteel eigenaar van een van de snelst groeiende advieskantoren op gebied van rendabel risicomanagement. Hij stuurt zeven man aan en biedt via rendabelrisicomanagement.nl een rendabele manier om risico’s te (h)erkennen en beheersen voor elk bedrijf. 22 september staat hij op het podium bij Speaker’s Night. Welk geheim heeft Robert-Jan voor succesvolle personal branding?

Robert-Jan kan je zien als een micromanager, zoals Atillay Ursu van Corendon. Hij is de directeur en eigenaar van Tempus Novum Consultancy, maar geeft als meewerkend voorman leiding aan een team van zeven collega’s en tien specialisten. Hoe en waar is het allemaal begonnen voor Robert-Jan Kroes?

Studie

‘Na een voortijdig geëindigde topsportcarrier heb ik mijn HBO studie afgemaakt. Via de functie van Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen voor bouwbedrijven ben ik sinds 2005 ondernemer’. Robert-Jan heeft gekozen voor wat hij nu doet nadat hij bij zijn werkgever het idee kreeg om meer met preventie van schade te gaan doen. ‘De verzekeraar waarvoor ik werkte was daar toen niet voor, maar ik geloofde in mijn idee en heb daarom mijn eigen bedrijf opgestart’.

Doelgroep
Robert-Jan werkt met zijn organisatie voor ieder bedrijf, maar hij merkt duidelijk dat de overheid en de publieke en agrarische sector het best is vertegenwoordigd. ‘En de industrie!’. Robert-Jan merkt op dat er ook een andere aparte sector is. ‘Die van assurantietussenpersonen, waarvoor wij via het eerste ‘white label’ op dit gebied in Nederland de mogelijkheid bieden om een eigen afdeling risicomanagement op te zetten’. Over pioniers gesproken.

Probleem –en doelstelling
‘Toen ik met mijn bedrijf begon was risicomanagement niet erg bekend. De doelgroep moest dus ontwikkeld worden. Bovendien ga je op zoek naar de verbeterpunten in het bedrijf. Daarmee stel je de vragen die een bedrijf niet wil beantwoorden en vraag je inzage in delen van het bedrijf die het bedrijf liever niet laat zien’. Robert-Jan wil met zijn organisatie veel bedrijven ondersteunen en doet dat door innovatief te blijven werken aan zijn business. ‘Bovendien leiden we werkzoekenden op voor een baan als risicomanager’. Hiermee draagt Robert-Jan ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Personal branding
‘Als organisatie moet je echt ervan overtuigd zijn dat je van toegevoegde waarde kunt zijn. Ik was en ben daar van overtuigd en inmiddels hebben we dat ook bewezen’. Robert-Jan geeft aan dat er nog wel vertrouwen moest worden opgebouwd voordat zijn klanten die informatie met hen deelden en ze daadwerkelijk een ‘kijkje in de keuken gunden‘. Vanuit een eigen identiteit en sterk gebruik te maken van ‘personal branding’ heeft hij hun reputatie opgebouwd. ‘Een reputatie die afstraalt op het hele bedrijf’.
 

Benieuwd naar het verhaal van Robert-Jan? Kom dan vanavond naar Speaker’s Night!