• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Roeselien Wekker; ik zoek mezelf, wij allemaal en dat moeten we blijven doen! iSeekMe

Dinsdagavond was de officiële kick-Off van de crowdfundingcampagne iSeekMe. iSeekMe is een interactief online platform voor mensen zoals jij en ik in verschillende levensfasen met ambities en zoektochten. Op dit platform kun je jouw ambities en dilemma’s met inspirerende mensen en professionals delen. Tevens word je hierin professioneel begeleid. iSeekMe kun je zien als het Facebook voor de persoonlijke ontwikkeling. De reden dat ik hier dit artikel aan wil wijden, is omdat ik mijn hele ziel en zaligheid in dit project heb gestopt in de rol van communicatieadviseur. Ik geloof dat wij mensen sneller groeien en komen waar wij willen zijn als we aan de slag gaan met het zoeken en daarna ‘vinden’ van onszelf. Persoonlijke ontwikkeling hoort thuis in onze basisbehoeften nummer één.

Twee maanden geleden kreeg ik een filmpje onder ogen van een man genaamd Steven de Lira, founder van Future Fit platform en tevens de bedenker van het platform en de app iSeekMe. Zijn verhaal raakte mij zodanig dat ik hem meteen wilde ontmoeten. In het crowdfundingsfilmpje sprak hij over zijn missie om persoonlijke ontwikkeling voor iedereen beschikbaar te maken. Ja je leest het goed, voor iedereen! Een mooi streven en daar wilde ik meer van weten. Binnen een week zaten we tegenover elkaar en hadden we onze eerste kennismaking.

 

Cadeau

Persoonlijke ontwikkeling en de processen die mensen doormaken, hebben mij altijd enorm geïnteresseerd. Het is niet voor niets een groot onderdeel van mijn werk als personalbranding en presentatietrainer/coach. Persoonlijke ontwikkeling gaat over jezelf steeds beter leren kennen zodat je jouw leven en carrière in positieve zin kan vormgeven. Jezelf kennen en weten wat jou maakt tot wie jij bent met jouw talenten, waarden en ambities is het grootste cadeau wat jij jezelf kunt geven.

In tranen uitbarsten
Het heeft mij altijd beziggehouden; hoe kan ik ervoor zorgen mezelf te zijn zonder daarmee alles en iedereen om me heen een naar gevoel te geven? of Hoe kan ik mezelf ontdekken als ik niet eens weet waar wat dat betekent ‘ mezelf’ ? Of als laatste; ‘hoe kan ik mezelf blijven wanneer mensen een mening over mij hebben en dat toch wat met me doet?’ Vragen die we onszelf allemaal stellen.

Dit kwam ook naar voren in het filmpje van iSeekMe en tijdens het gesprek met Steven de Lira, nu twee maanden geleden. Tijdens ons gesprek vroeg Steven mij of hij iSeekMe aan mij mocht presenteren. Natuurlijk zei ik meteen ‘ja’ en hij pakte de PowerPoint tevoorschijn. Het eerste wat ik zag, was een boom , het logo van iSeekMe. Steven: ‘Deze boom staat symbool voor jou als mens. En terwijl jij jezelf ontwikkelt, groeien de blaadjes aan de boom met je mee en groeit de boom steeds steviger in de grond’.

Terwijl ik het plaatje van de boom in mij opnam, zei Steven; ‘ik geloof dat wij als mens allemaal ‘heel’ worden geboren maar dat we onszelf door ervaringen ons persoonlijke pad soms kwijtraken. Deze zin raakte me tot op het bot. Uit een impuls sloeg ik mijn beide handen voor mijn ogen en barstte ik in huilen uit. Steven keek mij wat warrig en verbaasd aan en toen sprongen ook bij hem de tranen in zijn ogen en zaten wij een half uur nadat wij elkaar hadden leren kennen tegenover elkaar een potje te grienen.

Ons gesprek ging verder en we hadden het over onze gezamenlijke missie, namelijk persoonlijke ontwikkeling voor iedereen beschikbaar maken. Het begint bij kinderen te leren dat ze al wat zijn en niet meer iets hoeven te ‘worden’. Jong volwassenen begeleiden in het kiezen van bijvoorbeeld de juiste studie en dat deze keuze niet gedreven wordt door angst maar vanuit zelfvertrouwen en kracht . Volwassenen coachen in het herdefiniëren van zichzelf zodat zij vervolgens weer van toegevoegde waarde zijn voor een ander. Enzovoorts.

 

Crowdfunding

Het gesprek zorgde ervoor dat ik na twee weken heen en weer sparren volmondig ‘ ja’ zei toen Steven mij vroeg of ik de communicatie wilde gaan doen voor de crowdfundingcampagne en het project iSeekMe. Gisteravond was dan de officiële start van onze crowdfunding. Wij willen voor 1 september 40.000 euro binnenhalen om het eerst werkende prototype te kunnen bouwen. De eerste 400 gebruikers kunnen met een bedrag van 100,- euro voor een heel jaar Vip-gebruiker van iSeekMe worden. Wanneer wij dit bedrag binnen hebben, gaan wij verder met de campagne en hopen wij voor 1 december 100.000 euro binnen gehaald te hebben.
 

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk
De reden dat dit voor ons zo belangrijk is, komt omdat iSeekMe niet alleen een online platform en app is. iSeekMe is een veranderingsproces, een beweging die ervoor moet zorgen dat wij als maatschappij anders tegen persoonlijke ontwikkeling gaan aankijken en deze uit de taboesfeer halen .Om meer duidelijkheid te bieden waar wij als mensen tegenaan lopen. hier een korte omschrijving van wat een universeel probleem is:

Wij zien dat mensen in de verschillende levensfasen vaak tegen dezelfde dingen aanlopen. Denk aan twintigers met de vraag ‘wie ben ik?’, de dertigers en het welbekende dilemma en de veertigers met de ‘het-is-nu-of-nooit’-fase. Wat zou er gebeuren als je veel eerder aan de slag kunt gaan met persoonlijke ontwikkeling? Vaak spelen er twee dingen een rol in het tegenhouden van dit proces:
 

  1. Geld; niet iedereen kan een coach, boeken of cursussen betalen.
  2. Vaak komen we pas aan ontwikkeling toe wanneer we inzien dat dit nodig is, bijvoorbeeld na een burn-out, een ontslag of verkeerde studiekeuze.

Het leed en de teleurstelling die dit ons geeft, is zonde en onnodig. Wanneer je veel eerder in je leven aan de slag kunt gaan met het zoeken en vinden van jouw talenten en ambities, kun je veel eerder ontdekken wat jou gelukkig maakt. Het is onderzocht dat mensen beter leren van het delen met andere mensen. Zoeken en vinden is daarbij een must in het proces van ons persoonlijke, ideale leven.

Waarom wordt dit dan niet geleerd op school? Waarom bestaat er niet het schoolvak persoonlijke ontwikkeling?  Of krijgen we niet meer inzichten mee tijdens het opgroeien over het ‘zelf’ maar wel over wiskunde, aardrijkskunde en biologie? Met iSeekMe willen we doordringen in het onderwijs, het bedrijfsleven en de gehele samenleving. Facebook is leuk omdat je jouw belevingen kunt delen. LinkedIn is handig omdat jouw professionele leven hierdoor voor een groot publiek beschikbaar wordt. Zo vinden wij dat persoonlijke ontwikkeling leuk, veilig en beschikbaar moet worden voor iedereen. Omdat het delen van je ambities en zoektochten basisbehoefte nummer één is en op de kaart gezet mag worden net als sport, wonen, werken en sociale activiteiten.

 

Persoonlijke ontwikkeling hoort bij het leven zoals aarde hoort bij een boom!

 

Hier het crowdfundingsfilmpje wat ik onder ogen kwam van iSeekMe.