• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ronnie Antonius: ‘internationale opdracht na handelsmissie’

Internationaal Ambitieus organiseert sinds oktober 2016 handelsmissies naar onder andere Curaçao. Met een aantal oud-deelnemers blikken wij terug op hun deelname aan de handelsmissie en de de doelen die zijn bereikt.

 

Mijn naam is Ronnie Antonius en werk als consultant in Suriname sinds 1996. Mijn bedrijfsactiviteiten binnen mijn onderneming Left Consultancy richten zich op: onderzoek, bedrijfsontwikkeling, managementondersteuning en training.

Recent zijn we ook getraind met de ISO-certificering.

Op welke manier heeft u te horen gekregen over de handelsmissie en wat was de reden voor deelname?
Ik zag Internationaal Ambitieus toevallig op Facebook voorbijkomen en maakte contact met Silvino Seymor via de mail. Na een intensieve mailwisseling besloot ik deel te nemen, omdat ik opzoek was naar het internationaal uitslaan van mijn consultancy vleugels.
 

Welk onderdeel vond u het meest interessant tijdens het programma?
Achteraf gezien was het netwerken het meest rendabel en vooral vanwege het feit dat je deelneemt in groepsverband en direct terecht komt bij de mensen die business willen doen. Als je alleen zou gaan moet je deze grote stap helemaal alleen zetten.

(Ronnie Antonius in het midden tijdens de Cinex Smart Investment Summit) Tekst gaat door onder de foto

 

Hoe heeft de handelsmissie bijgedragen aan uw plannen?
Ervan uitgaand dat je niet binnen een wip en een zucht externe opdrachtgevers zult vinden heeft de handelsmissie zeker bijgedragen aan mijn expansieplannen en in mijn geval is het iets anders gelopen.

Na de handelsmissie werd ik voorgesteld aan een internationaal opererende organisatie. De opdrachtgever kwam niet uit Curaçao of Aruba maar in dit geval uit Nederland. De opdracht richtte zich met name op de verschillende Nederlandssprekende landen.

Waar moeten toekomstige deelnemers mee rekening houden als ze besluiten deel te nemen?
Twee aspecten zijn zeer belangrijk tijdens de zoektocht naar externe opdrachtgevers: besef dat je op het moment een exportproduct bent met een duidelijke, in mijn geval Surinaamse achtergrond. Verloochen jezelf dus niet en wees altijd trots op waar je vandaan komt.

En twee, volhouden is het devies, richt je niet op winst & snel duku(geld) maken. Focus op het tot stand brengen en continueren van je product, dat levert het meest op, by the end of the day,
 

Ronnie Antonius

Gecertificeerd Management Consultant & ISO 20700 trainer
 

Heeft u ook interesse om zaken te doen met Curaçao en met ons mee te reizen? Klik op de banner voor meer informatie!