• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ronnie Antonius: ‘op Curaçao wil ik verbindingen maken’

Internationaal Ambitieus is een consultancyplatform dat ondernemers op zakelijk gebied verbindt binnen de negen landen waar het Nederlands één van de voertalen is. Van 17 tot en met 19 oktober 2016 organiseren wij in samenwerking met The Business Connection een handelsmissie voor ondernemers naar Curaçao. Eén van de deelnemers is Ronnie Antonius. Wat voor bedrijf heeft hij en wat wil hij bereiken tijdens de handelsmissie naar Curaçao?

Stelt u zich voor?
Mijn naam is Ronnie Antonius, ik ben 51 jaar en opgeleid in Brussel, België en kom uit Suriname. Ik ben getrouwd met Christel Smits (B) en we hebben samen een zoon van 13, Youssef. Mijn hobbies zijn watersporten zoals open water zwemmen, waterpolo en sinds kort windsurfen. Verder hou ik van lekker creatief koken en eten.

 

Welke bedrijfsactiviteiten onderneemt u?

Ik ben gecertificeerd management consultant en doe mijn werk via LEFT Consultancy. Mijn bedrijfsactiviteiten bestaan uit het consulteren van cliënten. De gebieden waarop ik actief ben zijn strategisch management, operations management, organisatie ontwikkeling en praktisch onderzoek. Mijn specialiteit is vanwege mijn opleiding; management binnen de gezondheidszorg. Ik ben verder ook actief op het gebied van professionele ontwikkeling van het consultancy beroep via de Caribbean Institute for Certified Management Consultants (CICMC)

Video van Cinex over de investeringsmogelijkheden op Curaçao (De tekst gaat verder onder de video)

Welke band heeft u met Curaçao of wat verwacht u op Curaçao te ontdekken? (als u het eiland nog niet hebt bezocht)

Met Curaçao heeft mijn familie al heel lang een band, mijn grootvader was politieagent in de jaren 40-50 en mijn moeder en vader hebben elkaar op Curaçao ontmoet voordat ze trouwden in 1956. Op Curaçao verwacht ik te ontdekken welke de sleutel is om werkelijk zaken te kunnen doen op de Antillen. Er is veel waarin Suriname verschilt met de Antillen maar er is nog meer dat ons bindt…

 

Tijdens de handelsmissie wil ik mijn netwerk uitbreiden en mensen ontmoeten die behoefte hebben aan mijn diensten. Ik zou daarom bedrijven die actief zijn in de gezondheidszorg en met toeleveringsbedrijven in contact willen komen.
 

Ik zou verder graag willen zien hoe het midden- en kleinbedrijf is geordend en hoe deze zich in stand houdt. Ook zou ik collega consultants willen ontmoeten uit de grotere maar ook de kleinere bedrijfsregio. Potentiële klanten kunnen zijn bijvoorbeeld apotheken en andere gezondheidsbedrijven, kleine ondernemers die bedrijfsstructuren ontwikkelen alsook trainingsinstituten.
 

Waar kunt u ondernemers bij helpen en heeft u eventueel een inspirende boodschap waar u mee wilt afsluiten?

Gebaseerd op een consultancy praktijk vanaf 1996 kan ik stellen dat de sleutel is om door te zetten, tegenslagen zal je altijd hebben, het ligt eraan hoe goed je kan dansen in de regen….