• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ronnie Overgoor: ‘passie heeft impact op je leven en je omgeving’

Hij is oprichter en eigenaar van het grootste online video platform 7 Ditches TV en ook actief als spreker en interviewer én werd genomineerd als dagvoorzitter van het jaar. Verder schreef hij ook het boek ‘Ondernemerslessen van een internetcowboy’ en wordt hij gerekend tot de top van Nederland. Hoe heeft Ronnie Overgoor dit succes behaald en wat heeft hij nog meer in petto?

 

Zijn energie en bevlogenheid werken erg aanstekelijk, wat hem goed van pas komt als dagvoorzitter bij grote evenementen, zoals onder andere de Week van de Ondernemer. Een jaar na ons eerste contactmoment waar ik hem benaderde voor een interview is het dan eindelijk zover. Ik mag hem interviewen. Het doel is duidelijk: mensen bewust maken en inspireren om een stap te zetten naar een mooier leven. Hoe is het allemaal begonnen?

 

Topboek
Het was in het najaar van 2015 toen een goede vriend mij het boek van Ronnie uitleende als een duwtje in de rug voor mijn ondernemersambities. Hij had Ronnie meegemaakt tijdens een event van zijn werk en besloot zijn boek te kopen. In ‘ondernemerslessen van een internetcowboy’ deelt Ronnie zijn ervaringen met betrekking tot het ondernemerschap, maar verwerkt dat op authentieke wijze tot een verhaal. Het resultaat is dat je het boek echt binnen 1 of 2 dagen uit hebt en een flink stuk wijzer bent over het ondernemen.

 

Het begin
Dat Ronnie een sterk gevoel heeft voor het podium blijkt uit zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten, faculteit Beeld –en Mediatechnologie. Voor zijn afstudeerproject produceert hij een interactief tv programma voor kinderen en wint daarmee een Golden Award op ‘the New York Festivals’. Hij begint zijn carrière dan ook bij een mediabedrijf in Hilversum, maar al gauw komt Ronnie erachter dat zich beter voelt bij de vrijheid van het ondernemerschap.

Internet
Ronnie start zijn eigen internetbureau op en wordt eind jaren ’90 directielid. Het zijn dan de gouden internetjaren en op papier wordt hij multimiljonair, maar van die rijkdom bleef niets over toen de ‘internetbubble’ klapte. Hij verwerkt zijn verhalen in zijn boek, dat uiteindelijk wordt verkozen tot Ondernemersboek van het Jaar.

Dagvoorzitter
Het is 2004 als hij wordt benaderd voor zijn eerste klus als dagvoorzitter, waarvan hij op dat moment nog niet wist wat het inhield. ‘Ze zeiden tegen me dat ik lekker kon lullen en dat mijn deskundigheid op het gebied van het internet zich goed leende voor hun zakelijk evenement’. Het gevoel van het podium wordt weer aangewakkerd en deze nieuwe rol  voelt voor hem als ‘thuiskomen’. 'Ik heb altijd iets gehad met 'optreden' maar op toneelscholen werd ik afgewezen. Nu sta ik toch op het podium met iets waar ik goed in ben’.

 

Zakelijk theater
Als spreker, dagvoorzitter en interviewer komt Ronnie erachter dat congressen eigenlijk een zakelijk theater vormen. Er gaan 2 jaar voorbij voordat Ronnie van deze nieuwe rol een carriere weet te maken. ‘Om tot 100 boekingen per jaar te komen moet je gewoon goed zijn in wat je doet om er een wederkerigheid in te krijgen. Zorgen dat klanten je opnieuw boeken, maar het is vooral het publiek dat ervoor zorgt dat het een carrière wordt via-via en door mond tot mondreclame’.

Succesfactoren
‘Het primaire is dat je goed moet zijn! En je moet zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat bezoekers van je website binnen 10 seconden met je in contact kunnen komen. Een persoonlijk emailadres in plaats van een info@mail en duidelijk je telefoonnummer op de homepage vermelden. Dat maakt je makkelijk benaderbaar. Als potentiële klanten moeten zoeken, haken ze af en zoeken ze verder’.

Hogere doel
Een bedrijf wordt pas succesvol als het groter wordt dan jezelf. Dan is het ook schaalbaar. Ronnie wil met name de ondernemende professional en studenten helpen aan praktische kennis. ‘Mijn zoon doet een sportopleiding en heeft zich op jonge leeftijd al ontwikkelt, waardoor hij voor loopt op klasgenoten. Zo moest hij bij de gymles een voorwaartse salto doen, die hij al kon toen hij 8 jaar was. Dus wat deed hij tijdens de les? Na de voorwaartse salto plakte hij er een dubbele flikflak aan vast. De docent zei dat als hij dat nog een keer deed, hij een 1 zou krijgen. Waar zijn we dan mee bezig?’. Ronnie vindt het belangrijk dat studenten de juiste stimulans krijgen en dat doet hij met 7 Ditches.

 

7 Ditches
Met 7 Ditches TV produceert hij interviews met ondernemende en inspirerende mensen. Bij uitstek geschikt voor ondernemende professionals en studenten. 'Dit platform is bedoeld voor alle mensen die geïnspireerd willen worden'. Je houdt ervan of niet. We creëren lesmateriaal voor studenten vanuit ‘human interest’ en portretteren succesvolle mensen, zodat studenten praktische kennis krijgen om het beste uit zichzelf te halen. We staan pas stil bij authentiek zijn en passie als we uit het onderwijs zijn gestapt…’ aldus Ronnie.

Actie!
Bekijk het interview op 7 Ditches met Rahma el Mouden van het succesvolle MAS om een indruk te krijgen van het platform. Wat heeft Ronnie nog meer voor ons in petto??? Er komt een nieuw boek waarin hij nieuwe ervaringen gaat delen. Wordt verwacht in 2017… Wil je meer weten over Ronnie Overgoor? Neem een kijkje op zijn site waar je binnen 10 seconden zijn contactgegevens kunt vinden 😉