• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Ruth Sinkeler creëert ‘Sexy Leiders’

**Ruth Sinkeler is geboren in Suriname en is dochter van de bekende vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart. Op jonge leeftijd zijn zij en haar moeder vertrokken naar Nederland en is zij opgegroeid in het plaatsje Gorinchem. Dat ze met mensen wilde werken was al vroeg duidelijk. Na de opleiding Mensendieck(oefentherapie) te hebben afgerond en 10 jaar als therapeut gewerkt te hebben, besloot zij om mensen op een andere manier te helpen. 8 jaar verder heeft zij vele mensen gecoacht met haar bedrijf [CLIPcoaching](http://www.clipcoaching.nl), op [TedX Suriname](http://www.youtube.com/watch?v=hTPFBWjYqBg) gesproken en heeft zij tevens twee boeken geschreven. Wat doet deze ondernemende dame?**

**Keuze voor business coaching**

Ik heb nooit bewust gekozen voor het coachen, maar dit is gegroeid nadat ik ondervond dat ik mensen succesvoller kon helpen door op een andere manier mijn kennis te delen en hen te inspireren. Ik word gelukkig van mensen te coachen naar verandering. De uitdaging aangaan en de vragen beantwoorden; wie zij zijn, wat hun kwaliteiten zijn en hoe zij dat kunnen inzetten.

Ellen Brudet van [Coloured Goodies](http://www.colouredgoodies.nl/) was destijds mijn eerste reintegratie coaching klant en is hier een mooi voorbeeld van. In 2006 had zij een goed businessidee. Er waren namelijk geen presentjes voor mensen met een kleurtje en zij zag de mogelijkheden om die op de markt te brengen. De business coaching tijdens ons traject heeft haar een goede basis gegeven om haar bedrijf te starten en dat heeft zij gedaan met veel succes!

**Taak van een coach**

Met mijn bedrijf [CLIPcoaching](http://www.clipcoaching.nl) probeer ik de klant inzicht te geven en bewust te maken van hun potentie. De meeste mensen hebben angst voor verandering, maar als coach ben ik objectiever en kan ik dingen rationeler bekijken.

Het kan hierbij gaan over leiderschapsvaardigheden ontwikkelen. Tijdens de sessies maak ik de cliënt altijd duidelijk dat: ‘Niet de omstandigheden maken jou, maar jij maakt de omstandigheden’.
Hiervoor gebruik ik ook de term ‘Sexy Leiderschap’. Dat heeft niets te maken met je lichaam laten zien, maar durven boven de massa uit te stijgen vanuit positieve energie en daardoor een aantrekkelijke partij worden om mee samen te werken en zaken mee te doen.

**Plannen voor het buitenland**

Afgelopen mei heb ik in Suriname gesproken op TEDX Paramaribo Women. De reden waarom ik extra aandacht schenk aan vrouwen is, omdat die vaak genoeg nog achterblijven op bepaalde posities en ik wil daar die kanteling in brengen. .
Binnenkort heb ik ook de geweldige mogelijkheid om op Curaçao te spreken en mensen aldaar te inspireren.

**Emigratie**

In januari ben ik van plan om te remigreren naar Suriname. Suriname heeft een prachtig volk en ik wil daar graag mijn opgedane kennis delen en meedoen aan het opbouw proces.

**Tips aan emigranten**

Maak een voor- en tegenlijst en vraag je af wat de echte reden is dat je twijfelt. Niemand heeft een zekerheid en zo heb ik het voor mezelf bekeken. Mensen hebben zoveel plannen, maar mogen niet klagen als ze niet bereid zijn om de offers te brengen.

**Over vijf jaar**

Dan woon ik in Suriname, geniet ik van het klimaat en reis binnen het Caribisch gebied om nog meer mensen te coachen en te inspireren middels lezingen. Daarnaast heb ik zeker twee of drie nieuwe boeken geschreven!