• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Sabine Hahn: ‘van geitenwollen sokken homeopaat naar Business Coach en Speaker’

Ze is nu 55 jaar oud, runt twee organisaties, is 21 jaar geleden vanuit Duitsland geëmigreerd en heeft in Nederland haar eerste praktijk voor natuurgeneeskunde en homeopathie opgestart. Ze gaf zichzelf 5 jaar de tijd en als het niet zou lukken dan had ze kaas aan de lopende band ingepakt of benzine verkocht bij de benzinepomp, maar ze wilde er volledig voor gaan en heeft een mooie praktijk opgebouwd in de loop der jaren. Toch bleef ze kwetsbaar… Hoe heeft ze dit opgelost?
 

‘Ik was nooit commercieel. Als ik iemand, mens of dier, kon helpen, was het erg lastig om daar geld voor te vragen. Ik speelde dus altijd net quitte, maar heb nooit overvloed gecreëerd’. 2 jaar geleden stond ze er ineens alleen voor en merkte ze hoe kwetsbaar ze financieel was als ZZPer. ‘Ik ging door een enorm coachingstraject en bouwde in die periode een tweede organisatie op. Mijn praktijk draai ik nog steeds met veel plezier maar daarnaast bouw ik aan mijn tweede organisatie als business coach, trainer en speaker. We groeien waanzinnig als team  en ik ben er enorm dankbaar voor om dit te mogen doen’.

Confrontatie

‘Toen ik geconfronteerd werd met mijn kwetsbaarheid en mijn angst voor de toekomst, heb ik besloten om nooit meer iets te doen wat ik niet leuk vond of wat mij niet zou voeden. Dat was best eng omdat ik keuzes moest maken, afscheid moest nemen van een aantal dingen en niet zeker wist hoe het allemaal zou gaan lopen. Ergens had ik er vertrouwen in dat ik op de juiste weg zat, omdat ik voor mezelf ging kiezen en het geld vanzelf zou volgen als ik het goed zou doen. En precies dat is er gebeurd. Vanuit die ervaring help ik nu anderen om hetzelfde te bereiken, om verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen, angsten te overwinnen, vertrouwen te vinden, groeiprocessen aan te gaan en voor hun dromen te gaan. Wat dat ook moge zijn. Het kan om een betere gezondheid bijvoorbeeld gaan of om een carrièreswitch’. 

Bijdrage

‘Ik geloof dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld, gedragen door zelfstandige en onafhankelijke mensen die positief door het leven gaan, volledige verantwoordelijkheid voor hun eigen leven nemen en dit ook weer uitdragen binnen hun eigen omgeving. Gezinnen worden hierdoor sterker, bedrijven draaien beter, gemeenschappen worden hechter. Als mensen dingen doen die ze leuk vinden en waar ze voor gaan, zijn ze gezonder, vrolijker, ze kunnen bergen verzetten en overvloed creëren. Dat klinkt een beetje vaag maar dat is wat ik zie gebeuren in mijn omgeving. De switch van behoevende ’needies’ naar zelfstandige individuen die samenwerken en ‘momentum’ creëren’.

Goed op weg

‘Ik liep aan tegen doemscenario’s over angsten voor verlies, armoe, eenzaamheid en ook een beetje imago natuurlijk. Niet geloven dat iets kan. Accepteren dat ik ooit onhandige keuzes heb gemaakt en daar nu mee moet leren leven. Ik moest dit oplossen, anders zou ik blijven hangen in mijn eigen ellende waar ik bang voor was. Ik heb trainingen gevolgd, met coaches gewerkt, ben aan de slag gegaan met het creëren van nieuwe gedragspatronen, ‘create the habit of succes’. Iedere dag opnieuw, weer of geen weer, zin of geen zin. Want ik had begrepen en geleerd dat ik mijn doel kan bereiken als ik er 120% voor ga. Daar heb ik voor gekozen met alle commitment. ik ben er nog niet maar ik ben goed op weg…

Actie!
Donderdag 13 oktober is Sabine Hahn als surprise act te bewonderen op de bühne bij Speaker’s Night. Zij zal spreken over de invloed van voeding op het menselijk lichaam en dat natuurkundig aantonen. Haar lezing wordt gesponsord door vaste bezoeker Doretti de Goede van Forever Living Products.