• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Saffira Lorraine Parker: ‘Je moet door die angst heen strijden’

Ze is werkzaam als projectmedewerker en communiceert in die rol marketinggerelateerde activiteiten in de winkels  bij Action. Een echte ‘businesslady’ die ook mooi kan zingen en vooral gericht is op de mens. Saffira Parker, die bewust haar tweede naam Lorraine altijd vermeld wanneer ze zich voorstelt, is naast haar werk ook een ‘upcoming ondernemer’ die nu ze een dag minder is gaan werken meer tijd heeft om te bouwen aan de business. Haar kracht is marketingstrategieen uitwerken, maar wat maakt haar tot specialist?

 

Ik leer Saffira kennen als ze bij het evenement van George Arakel in het hoofdkantoor van Google komt spreken. Haar ‘motivational speech’ verloopt hilarisch! Saffira is namelijk moe en heeft hoofdpijn van een zware week, waardoor ze op de lach van het publiek werkt. Erg charmant, maar met succes want ze slaagt erin dat iedereen na afloop het vooral over haar heeft. Ook de naamspeling zal daar een rol bij hebben gespeeld, want ze gebruikt haar middelste naam…

 

Saffira Parker of Saffira Lorraine Parker?
Ze amuseert het publiek met haar verstrooide indruk. Zo legt ze meteen uit dat ze haar presentatie snel in elkaar heeft gezet. Een verhaal van de ene gebeurtenis naar de andere met als uitkomst dat ze minder goed voorbereid was, als ze dat had willen zijn. Wel zegt ze met klem dat ze bewust haar middelste naam gebruikt voor wat meer ‘shine’. Het valt toch meer dan wanneer ze alleen voor –en achternaam gebruikt, aldus mevrouw Parker.

 

Meeting
Na creatief en een tikkeltje brutaal contact te hebben gezocht met Saffira via haar werkadres, prikken we een afspraak voor het interview. Het moet via haar werk, want Saffira is onvindbaar op internet. Dat is apart voor een marketingdeskundige, maar ze verzekert me dat ze dat bewust zo heeft gedaan. Er is meteen een klik. Die dag van Google hebben we elkaar niet kunnen spreken, dus eigenlijk spreken we elkaar voor het eerst bij die meeting in Amsterdam. Een bijzonder moment, want Saffira woont in Hoorn en komt zelden in de stad. Na 4 jaar in de Bijlmer te hebben gestudeerd, vond Saffira het verfrissend om 5 jaar later terug te zijn.  We worden nog even verrast met een spontaan optreden van Roue Verveer, die toevallig langs komt lopen. De sfeer is gezet, ook omdat op de achtergrond supporters zich klaarmaken voor een wedstrijd in de ArenA.

Marketingdeskundig
Voor Saffira draait het in marketing om de basis. ‘Het gaat om wat men wil en het voorzien in hun behoeften. Belangrijk is dat je een relatie creert, een emotionele binding’. Met haar opleiding International Business and Languages krijgt ze toch een marketinggerichte opleiding wat haar helpt bij bedrijfspositionering. ‘Bedenk redenen waarom mensen iets bij je willen kopen’.

 

Onderzoek
Het bedenken van redenen is 1, maar het vergt meer dan dat. ‘Je moet rapporten opzoeken, de CBS statistieken bekijken, concurrenten analyseren, etc. Big data is niet alles. De persoonlijke relatie is key, dus betrek de klant 1-op-1’. Saffira is ‘on fire’ want de ene kreet na de andere volgt. ‘Zoek de behoefte achter de behoefte achter de behoefte. Het gaat niet om de boot, maar waar men de boot voorgaat gebruiken’.

 

Marketingtip
Als grootste tip vertelt Saffira een verhaal over Nike. ‘Soms zit ik in de metro als ik de doelgroep wil opzoeken of me in wil begeven. Dan hoor je waar het over gaat en waar men behoefte aan heeft. Nike opereert ook zo. Voordat ze een schoen uitbrengen, gaan ze eerst naar de doelgroep om te vragen wat voor soort schoen ze willen hebben, hoe het eruit moet zien, hoe het moet voelen’. Verder kan je ook kijken hoe Jack Welch van General Electric het doet. Lees boeken over marketing, geschreven door marketeers.

 

Dromen…
Saffira denkt wel eens aan ondernemen. Op dit moment is haar broer bezig met het opzetten van een kledingbedrijf. Gezien haar deskundigheid staat ze hem bij in de rol van Adviseur op het gebied van strategie en buinessmarketing. ‘Ik help bij de positionering van het bedrijf’. Het belooft een mooie business te worden, want de missie is als volgt:

‘The desire and courage to create a clothing line purely based on passion.’

Het gaat om kleding voor mannen die zelf hun moment willen kiezen in het leven. ‘De kleding symboliseert dat men het heft in eigen handen neemt.  Het is dan ook uitzonderlijke kleding, aldus Saffira.

 

Actie!
Doorbreek de tendens. Het is allemaal te geprogrammeerd, het zit vast en men durft het niet te doorbreken. Alles moet maar, maar het zijn aangeprate behoeftes. Wees opstandig zoals Rosa Parks. Ze vocht tegen het geprogrammeerde want ze wist dat ze het waard was. ‘Je moet door die angst heen strijden’.