• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Samenwerking Suriname en Curaçao op juridisch gebied

Wat begon met een vriendschapsverzoek op sociale media, bleek al gauw te worden omgezet in business met een officiële samenwerking. Hoe is dat zo gekomen? Deelnemer van de laatste twee handelsmissies naar Curaçao, Lindsey Sanné, stuurde een vriendschapsverzoek aan Jasmine Joemmanbaks. Na elkaar te hebben gesproken volgde er een ontmoeting op Curaçao tussen de twee dames.

Introductie
Lindsey Sanné is uit Suriname afgereisd naar Curaçao om haar bedrijf te promoten op het eiland. ‘Community Entrance Hinterland’ is een multifunctionele organisatie met een sterke toeristische benadering in Suriname. Lindsey sloot aan bij de handelsmissie naar Curaçao, die twee keer per jaar door Internationaal Ambitieus wordt georganiseerd. Om die reden is zij in contact gekomen met Jasmine Joemmanbaks van ‘Eminaj Financial & Law Consultancy’ die vanwege haar bedrijf ook woonachtig is op Curaçao.

Doel
Na de kennismaking deelden Lindsey en Jasmine hun achtergronden met elkaar en bespraken hun aanwezigheid op het mooie eiland. Al gauw bleek dat zij gemeenschappelijke raakvlakken hebben vanwege hun beroep. Behalve dat ze beiden van huis uit jurist zijn, hebben ze ook met elkaar gemeen dat ze ondernemer zijn! De match bleek interessant omdat ze allebei interesse hebben in wat hun beide landen hen te bieden hebben op juridisch gebied. Lindsey in Curaçao, Jasmine in Suriname.

Surinaamse Lindsey
Lindsey is afgestudeerd als jurist aan de ‘Anton de Kom Universiteit van Suriname’. Vervolgens ging zij door met een Master studie, die zij heeft afgerond bij ‘FHR School of Law’. Haar specialisatie is ‘International and Comparative Law’ en zij heeft het bedrijf van haar vader, de heer Walther Sanné, mede vormgegeven dat voorts wordt uitgebreid.

Lindsey is opgegroeid rondom dit bedrijf van haar vader, welke gevestigd is bij de ‘Bakaaboto-Stroomversnelling’ op de grens tussen de districten Brokopondo en Sipaliwini, een prachtig natuurgebied in tropisch Suriname. Heel dankbaar en vol animo mag zij de algemene directievoering op haar naam dragen. Lindsey fungeert in haar dagelijks leven als juridisch deskundige bij de Overheid van Suriname.

Curaçaose Jasmine
Jasmine Joemmanbaks is geboren en getogen in Suriname en heeft bedrijfseconomie in Suriname gestudeerd en afgerond. Echter, zij is reeds geruime tijd woonachtig op Curaçao waar zij haar tweede studie Rechten heeft voltooid met als afstudeerrichting ‘Ondernemingsrecht Corporate Governance’.
Vanuit haar economisch-juridische achtergrond is zij momenteel vooral bezig met bestuursrecht, waaronder belasting -en vreemdelingenrecht. Hierbij kan je denken aan vergunningen en advisering van de daar aan regarderende onderwerpen.

Verder doet zij vanuit haar economische invalshoek voornamelijk het adviseren van (startende) ondernemers omtrent onderwerpen zoals arbeidszaken, contracten, belastingen,  organisatiestructuren zoals type van de op te richten onderneming, alsook het opzetten van een administratiesysteem.

Doelstellingen
Het creëren van een samenwerkingsverband met als doel een brug te slaan naar de twee landen Suriname en Curaçao om aan de behoefte van (startende) ondernemers en de gewone mens op juridisch gebied te kunnen voorzien. Van betaalbaar advies op het gebied van ‘International Corporation’ tot het begeleiden van ondernemers in de ruimste zin van het woord. En gemeenschapsontwikkeling door werkgelegenheid te verschaffen en dit mogelijk te maken door begeleiding van fondsenverwerving.