• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Sharon Breidel: ‘ik kreeg geen kans in Nederland en kon ineens aan de slag in Parijs!’

Ze werkt al geruime tijd in de luchtvaartindustrie en is een gedreven carrièretijger. De Amsterdamse Sharon Breidel ambieerde een managementfunctie, maar kreeg in Nederland telkens te horen ‘ongeschikt’. Ze liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar wat nieuws en werd toen van door haar oud-manager voorgedragen voor een managementfunctie in Parijs. Sharon omschrijft wat er allemaal bij zo een overstap komt kijken. Hoe slaag je in het buitenland?

 

Frisse morgen in Parijs… Gewoon haar business… Sharon Sherritza Jo-ann Breidel werd geboren in Amsterdam en groeide op in stadsdeel Zuidoost, het meest gemêleerde stadsdeel  van Amsterdam. ‘Hier is mijn eigen ik gevormd tot de eigen persoonlijkheid die ik nu ben. Door kennis op te doen van de smeltkroes van culturen om me heen, voelde ik me vanaf dag 1 prima thuis in de luchtvaartbranche’.

 

Reizen binnen het bedrijf

Sharon begon er als stagiaire, werd er vervolgens uitgeknikkerd vanwege de economische crisis en kwam vervolgens weer terug als ticket agent om haar reis binnen het bedrijf te continueren. Een typisch geval van waar een wil is, is een weg. ‘Na een aantal jaren ticketagent te zijn, dacht ik bij mezelf: ‘ik wil verder, maar welke richting???? IT is the branche to be, wat hebben ze binnen het bedrijf te bieden? Ik zoek om vervolgens de titel Functional Applicationmanager tegen te komen. Ik had als leek geen idee , maar paste wel bij het omschreven profiel. En ja hoor! Ik mocht door! En daar ging de deur open naar een nieuwe branche. En daar stond weer m’n wereld op zijn kop’.

 

Waarom gekozen om richting Parijs te gaan

‘In mijn huidige functie kon ik al een aantal jaren niet doorgroeien en waren er geen mogelijkheden een managementfunctie te bekleden. Na meerdere malen te horen dat je niet geschikt bent voor een functie, doet dat wat met je zelfbeeld, hoe goed je ook bent. En dat komt volgens mij door het volgende: Veel mensen linken zichzelf aan de functie die ze uitvoeren waardoor ze hun zelfbeeld kunnen aantasten. Ik betrapte mezelf ook daarop en dacht dit kan zo niet verder. Ik ben op een gegeven moment naar functies buiten mijn bedrijf gaan kijken ,tot dat een oud-manager van mij me had voorgedragen voor een managementfunctie in Parijs’.

 

Nieuwe uitdaging

‘Na voorgedragen te zijn voor een nieuwe functie in Parijs, heb ik besloten de uitdaging aan te gaan. Plots stond mijn hele wereld op z’n kop. Hoe gaat mijn familie reageren? Wat doe ik met mijn koophuis? Hoe zit het met mijn sociale leven? Hoe pak je een leven op in een nieuw land, met een andere cultuur, een andere taal en een nieuwe functie? Het antwoord op deze vragen is heel simpel: op zijn Sharon’s! Take it as it comes!’

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

‘De voorbereidingen… Tja, voorbereidingen. Ik ben de auto ingestapt met mijn lievelingsoom en moeder en we zijn met zijn drieën richting Parijs gereden. Kofferbak vol kleding, kleding en nogmaals kleding… oke, ook mijn favoriete deken. En daar stonden we dan, voor de deur van mijn gemeubileerde woning. Tig trappen omhoog gesjouwd, om te ondervinden dat de elektriciteit was afgesloten vanwege wangedrag van de vorige bewoner. En dat het vanwege de feestdagen pas 4 dagen later kon worden aangesloten. Sta je dan met je goed gedrag… Bon, en daar gingen we van mijn nieuwe woning terug naar Nederland.

 

Elke dag iets leren

Doordat Sharon werkzaam is in de luchtvaartindustrie als manager van een eerstelijns support team, leert zij elke dag weer iets nieuws bij. ‘De groei die ik tot nu toe nu heb meegemaakt is enorm. Waar je denkt jezelf te kennen, ervaar je elke dag weer een andere emotie, die je nog niet volledig beheerst. Daarnaast weet je dat je voor een groep mensen, die je jouw team mag noemen, een bepaalde toegevoegde nieuwe waarde hebt. Dit omdat je het privilege hebt om ze een andere cultuur en een andere managementstijl te laten ervaren. Eentje waar zij als persoon een stem mogen hebben en aan zelfontwikkeling mogen denken’.

 

Hoe doe ik dat?

‘Door per individu te focussen op de volgende 3 punten, namelijk zelfreflectie herkennen, erkennen en op te acteren. Ik heb met al mijn teamleden bekeken waar hun krachten liggen en of ze zich daarvan bewust zijn en hoe zij dit weer kunnen gebruiken. Het moment dat ze het herkennen, komt het stukje waar ze daadwerkelijk gaan erkennen ,dus ook geloven dat zij dit kunnen. Dan is het een kleine sprong naar het gedrag aan te  passen en sterker en beter naar voor te komen. Wanneer zij dit door hebben weten zij goed te acteren op de behoefte die zij als individu hebben, maar ook beter in teamverband te werken’.

 

Actie!

‘Het inspireren, motiveren en men laten geloven in hun eigen kwaliteiten, is iets waar ik me dagelijks mee bezighoud. De vorderingen zien in het proces van hun verdere ontwikkeling. Investeren is de moeite waard. Plant de zaadjes en gij zult oogsten. Ik wil de mensen laten zien dat het opbouwen van iets moois, ongeacht in welk stadium je in je leven bent, bij jezelf begint en bij in jezelf geloven. Durf in de spiegel te kijken en tegen jezelf te zeggen dat je het waard bent te schijnen. Dat jij een belangrijke spil bent in je eigenleven en dat van anderen.

 

Believe in yourself!