• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Shay: ‘Als iedereen me ziet als een ander dan voel ik me ook een buitenstaander.’

Je kent haar onder andere van radiostation FunX waar ze van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 19.00 uur te horen is tijdens de Morad & Shay show. Verder heb je haar misschien gezien als straatreporter bij Baas Raymann. Op 7 november ontving ze de Dutch Caribbean Pearl Award voor Music & Entertainment. Het was ook de avond waarop ze in contact kwam met Internationaal Ambitieus. Na een goed gesprek met een duidelijke klik volgde al gauw een meeting met deze ondernemende dame. Hoe zorgt zij dat ze mensen zo goed overtuigt?

Shay omschrijft zichzelf als een combinatie van peper en zout gemengd met suiker. Oftewel, ze is van alle markten thuis. ‘Ik ben een beetje ontspoord, maatschappelijk betrokken en iemand die om hele kleine dingen kan lachen’. Naast haar momenten in de spotlight op radio en tv, heeft Shay tegenwoordig een eigen item op YouTube getiteld ‘Als Shay zegt’.

 

Presenteren is een vak
‘Ik sta al 14 jaar op verschillende podia. Mijn expertise is breed en hetgeen dat mij uniek maakt, is dat elke presentatie eigen, nieuw, verfrissend en on point is. De boodschap die de organisator wilt overbrengen is het belangrijkst, dus ik zorg ervoor dat ik vroeg in het proces betrokken ben bij de organisatie van de avond, zodat ik alle benodigde informatie heb’. Shay houdt er ook van om zichzelf uit te dagen en uit haar cv blijkt dat ze inderdaad verschillende presentatieklussen heeft gedaan.

FunX
FunX is een Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren (15-24 jaar) en jongvolwassenen (25- 34 jaar) in de grote steden, met een nadruk op de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Shay zit al zeven jaar achter de microfoon als journalist/personality waar zij verschillende maatschappelijke interviews en discussiegesprekken met de doelgroep voert. De kracht van FunX is dat jongeren zich gemakkelijk met de zender kunnen identificeren, door hun muzieksmaken te draaien en tegelijkertijd een platform te zijn voor meningsuiting en dus meningsvorming. De zender levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de culturele identificatie van haar luisteraars.

 

De kern
Presenteren en interviewen zit er dus goed in met al die jaren aan ervaring. Toch kan ze veel meer dan dat en dat merk je als je haar spreekt wanneer ze niet in de spotlight staat. Shay is een warme persoonlijkheid met een open instelling en pientere mindset, wat haar goed van pas komt in het organiseren. ‘Tijdens mijn studie, stages en andere momenten dat ik als stage manager heb gewerkt, heb ik ervaring opgedaan in het programmeren en het creëren van een goed werkend draaiboek’. Verder is Shay gespecialiseerd in het bereiken en spreken van de taal van jonge doelgroepen. Vanuit haar achtergrond als theaterdocente, waarin ze theater als handvat gebruikte om ‘probleemjongeren’ een nieuwe vicieuze cirkel aan te leren, kon ze de universele taal van de doelgroep spreken. ‘En natuurlijk omdat ik er zelf middenin heb gestaan’.

Ondernemende Shay
‘Ik ben uit mijn gevestigde schulp aan het kruipen omdat ik me realiseer dat ik geïnteresseerd ben in meer dan waar ik me nu mee bezig houd. Door middel van het opzetten van een YouTube-kanaal en daarop mijn eigen eerste zelf geproduceerde item te delen met de wereld, heb ik de eerste stap gezet. Ik wil een deur open trappen zodat we elkaar met een frisse blik kunnen aanschouwen’. Shay legt uit dat mensen soms voelen dat ze zichzelf duidelijk moeten identificeren als zijnde van een bepaalde cultuur of etniciteit omdat een ander een label op ze plakt. ‘Als iedereen me ziet als een ander dan voel ik me ook een buitenstaander. Ik weiger mezelf te labelen. Het label mens is voldoende, onze gedeelde ervaringen en emoties is hetgeen dat ons verbindt’.

 

Actie!
Shay wordt regelmatig geboekt als presentator, coach of keynote speaker en wil daar steeds meer mee doen. Het feit dat de Nederlandse taal een verbinding creëert met negen landen, is voor Shay een prima gelegenheid om haar bewezen successen in Nederland internationaal uit te bouwen. Hebben we de host voor de volgende editie van North Sea Jazz Curaçao gesproken?