• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Shurdon Faneyte: ‘Curaçao opnieuw leren kennen na deelname handelsmissie’

Foto Credits: JenPen Creative Studio

Internationaal Ambitieus organiseert sinds oktober 2016 handelsmissies naar onder andere Curaçao. Met een aantal oud-deelnemers blikken wij terug op hun deelname aan de handelsmissie en de doelen die zijn bereikt.
 

In dit interview spreken we met de energieke Shurdon Faneyte van Curaçaose afkomst en eigenaar van de in Rotterdam gevestigde onderneming 'DANSH'.

DANSH is een bureau dat gespecialiseerd is in Urban Sports. DANSH ontwikkelt, begeleidt en organiseert Urban Sports projecten, activiteiten en evenementen op dynamische buitensportlocaties voor alle leeftijdsgroepen en nationaliteiten door middel van een multicultureel team van sportinstructeurs. Urban Sports zijn er in vele vormen zoals: BMX, freerunning, skateboarding, bootcamp en crossfit.
 

Erkenning is een woord waar DANSH als organisatie veel waarde aan hecht. Daarom luidt haar visie op de toekomst als volgt:
“Door de vaardigheden, middelen, activiteiten en het netwerk van DANSH, ontwikkelen wij urbansporters en trainers die zich tot URBAN HEROES kunnen vormen en krijgen daardoor de erkenning die ze verdienen.”

Shurdon, op welke manier heeft u te horen gekregen over de handelsmissie en wat was de reden voor deelname?
''Als Curaçaoënaar wonend in Nederland was ik aan het oriënteren naar de mogelijkheden om zaken te toen op mijn geboorte-eiland. Uiteindelijk kwam ik op de website van het ministerie terecht en las ik dat er een handelsmissie stond ingepland naar Curaçao.''

De handelsmissie duurt drie dagen. Welk onderdeel van het programma vond u het meest interessant?
''Het bedrijfsbezoek en de presentatie van Curinde over de Vrijehandelszone en de fiscale voordelen die Curaçao biedt indien men zaken wil doen met bijvoorbeeld Noord- of Latijns- Amerika. De mogelijkheden rondom de vrijehandelszone zijn immens. Als ik niet had deelgenomen aan de handelsmissie dan zou ik nooit over de mogelijkheden te weten komen.''

Shurdon luistert aandachtig tijdens het netwerken (tekst gaat door onder de foto)

 

Hoe heeft de handelsmissie vervolgens kunnen bijdragen aan uw plannen?
''Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eiland opnieuw, maar met name zakelijk, kon ontdekken en beseffen dat we op een paradijs zijn geboren met vele zakelijke mogelijkheden. Sinds de handelsmissie vlieg ik twee keer per jaar naar Curaçao. Dit jaar start ik ook een import- en exportbedrijf op het eiland.''
 

Waar moeten toekomstige deelnemers rekening mee houden als ze besluiten deel te nemen?
''Het is niets meer dan een oriëntatiereis. Wel is alle informatie die je krijgt relevant. Uiteindelijk moet je zelf aan het werk op het moment dat je zaken wil gaan doen op Curaçao. Internationaal Ambitieus heeft een groot netwerk dat ze kunnen inzetten door middel van matchmaking om je een stap dichterbij je doel te laten komen. De rest moet je echt zelf doen!

Verwacht ook niet van het eiland dat er fondsen of subsidies ter beschikking zijn om zaken te doen. Je moet voldoende eigen vermogen hebben in het geval je een vestiging wil starten. Daarbij komt wel kijken dat je te maken hebt met gunstige belastingvoordelen.

Voor de bedrijven die groot durven te denken is de positie van het eiland zeer gunstig om zaken te doen in heel Zuid- Amerika. De Curaçaoënaar spreekt gemiddeld 4 talen: Nederlands, Spaans, Engels en Papiaments. De perfecte medewerkers of zakenpartners dus om jouw bedrijf verder internationaal uit te breiden,'' geeft Shurdon zeer enthousiast aan.

Heeft u ook interesse om zaken te doen met Curaçao en met ons mee te reizen? Klik op de banner voor meer informatie!