• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Sietske van Hienen: ‘na 2 jaar lang afwijzingen, kreeg ik zo direct een baan’

Na de afgelopen twee jaren steeds afgewezen te worden, paste Sietske haar strategie aan en met succes. Ze kreeg direct een baan. Hoe deed ze dat?

 

Ze zit in het bestuur van studentenvereniging Endzjin in Almere en is daar verantwoordelijk voor de PR. Sietske van Hienen is daarnaast een vaste bezoeker van het evenement Speaker’s Night. Nadat we met elkaar in gesprek raakte over hoe ze het evenement beleeft, deed ze een opmerkende uitspraak…

 

Aangepaste strategie
‘Ik koos al snel voor de makkelijke weg en dat hoor je veel van studenten. Het is toch veiliger om bedrijven te benaderen via de computer, zodat je geen persoonlijke afwijzing kan krijgen. Het is toch minder persoonlijk als je op afstand wordt afgewezen. Na twee jaar was ik het zat en besloot ik uit mijn comfort zone te gaan en ben toen langs gegaan bij een bedrijf’. Het resultaat was dat Sietske meteen werd aangenomen.

 

Keuzes
Het gesprek met Sietske werd steeds interessanter en na afloop besloot ik er dit artikel over te schrijven. Ze gaf inzicht in haar leven als student. ‘Veel studenten moeten naast hun studie nog werken en zijn dan moe. Ze gaan ze dan liever een biertje met vrienden drinken voor hun rust en vermaak’. Sietske geeft ook aan dat geld toch een drempel is. ‘Door de huidige situatie rondom studeren zie je dat studenten toch zuiniger met hun geld omgaan en als ze dat moeten uitgeven, kiezen ze liever iets dat ze al kennen’. Waarom kiest Sietske er toch voor om € 8,50 uit te geven aan Speaker’s Night?

 

Humor en actie
‘In tegenstelling tot veel studenten, weet ik wat ik er aan heb om naar Speaker’s Night te gaan. Het is een keer in de maand en ik herken me in veel dingen. De ervaringsverhalen van de sprekers en hoe zij ermee zijn omgegaan kon ik voor mezelf omzetten in doelen of acties’. Daarnaast vindt Sietske het ook gewoon een gezellige avond, vooral als ze met meerdere leden van studentenvereniging Endzjin komt. ‘Je komt met vrienden wat natuurlijk gezelliger is dan alleen. De sprekers zijn ook leuk, ze betrekken je erbij en ze gebruiken humor om jou te overtuigen. Kortom, het is een leuke avond uit en het is in je voordeel’.

 

Tips
Als organisator was ik ook benieuwd of Sietske nog tips voor me had. ‘Studenten willen gewoon weten wat ze voor dat geld krijgen. Schrijf dat niet te zakelijk. Hoe luchtiger, hoe beter’. Ik ben benieuwd of Sietske vindt dat ik haar tips goed heb opgevolgd… Voor meer informatie over Speaker’s Night klik je hier.

 

Bestel nu je kaartje!