• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Silvino Seymor: ‘200 artikelen, maar slechts 1 leven dus haal er alles uit’

Het 1e artikel van Internationaal Ambitieus verscheen op 10 augustus. Slechts 2 maanden en 3 weken later hebben we de 200 bereikt. Een mijlpaal waarvoor we Co-Founder Silvino Seymor in het zonnetje willen zetten met, heel toepasselijk, een artikel! Na het lezen van dit succesartikel wordt het je nog duidelijker waarom Internationaal Ambitieus je helpt bij het bereiken van succes.
Het is 12.44 uur in de middag als ik Silvino bel. ‘E Vino, vandaag passeren we de magische grens van 200 artikelen man. Ik vind het een mooie aanleiding voor een artikel over de co-founder’. Silvino aarzelt geen moment en zegt ‘oke is goed, kom maar op met die vragen!’. Terwijl ik in de trein zit met mijn oordopjes ingeplugd en mijn schrijfgerei op m’n schoot, stel ik Silvino de 1e vraag. Daarmee barst het vuur los en vertelt deze trotse eigenaar gepassioneerd zijn verhaal.

Wie is Silvino Seymor
Silvino is ondernemend, creatief en gedreven. ‘Als ik iets wil, dan doe ik er alles voor’. Daarnaast is hij een familiemens, vooral naar zijn moeder en de drieling… Zijn 2 broertjes en zusje. Silvino helpt graag anderen het beste uit zichzelf te halen. Het begin van zijn ondernemerschap gaat terug naar het project ‘Zomerondernemer’ waarna hij vervolgens promotiebedrijf SegOurWay start. ‘Ja, ik wilde jongeren werkgelegenheid bieden toch, maar op een gegeven verdienden zij meer dan ik!’. Silvino merkt op dat deze strategie niet goed is voor een ‘businessowner’.

Baas Vino
Nu onderneemt hij omdat hij niet voor iemand wil werken van 9 tot 5. ‘Sowieso werk ik al meer dan 40 uur per week, maar ik ben eigenlijk bang dat zo een baan ten koste gaat van mijn creativiteit’. Silvino omschrijft zichzelf als een excentriek persoon die niet de gebaande paden wilt bewandelen. ‘Het is niet mogelijk om duurzame, financiele zekerheid te bereiken voor jou en de mensen om je heen te bouwen met een baan van 9 tot 5. Je hebt 1 leven… Haal er alles uit!’. Silvino wilt anderen motiveren om ook hetzelfde te doen.

Internationaal Ambitieus (IA)
‘Ik wilde altijd al een bedrijf via internet hebben om ongekende mogelijkheden te benutten’. Internet is een platform om financiële en emotionele zekerheid te bereiken volgens Silvino. ‘Met een internetbusiness ben je niet afhankelijk, je verdient geld zonder dat je aanwezig hoeft te zijn’. Je moet uiteraard wel eerst bouwen, aldus Silvino. Om te bouwen moet je iets ondernemen waar je hart in zit. ‘Ik wilde mijn liefde voor reizen combineren met een business in een 24-uurs economie’. Deze internationale ambitie heeft uiteindelijk geleid tot Internationaal Ambitieus.

Persoonlijk
Het klinkt misschien makkelijk, maar ik heb eerst lang nagedacht en onderzoek gedaan om de business persoonlijk te maken, aldus Silvino. Hij is bezig met zelfontwikkeling en struint diverse websites af om zich te verrijken met spannende onderwerpen in artikelen.’Succes is universeel, alleen de cultuur van een land bepaalt hoe jij je moet opstellen en gedragen’. Dat zette Silvino aan het denken en hij zag het welbekende gat in de markt. ‘Er was nog geen platform als Internationaal Ambitieus. We zijn uniek omdat de volle potentie meepakken binnen de Nederlandse taal’.

Gerelateerd: Hoe je succesvol je bedrijf kan laten groeien in 9 landen

Pay it forward
‘Als je een business start, probeer dan mensen te verbinden. We leven in een tijd waarbij we zowel online als offline contact hebben met elkaar. Hoe meer je anderen helpt, des te meer je uiteindelijk zelf ook geholpen wordt’. Het is de tijd waarin we leven. Silvino benoemt ook het belang van focus en consistentie. ‘Ik was ooit iemand die van alles wilde doen, maar in niets excelleerde. Nu neem ik elke dag kleine stappen die leiden tot het grote doel. Zo ga ik in januari meedoen met de 10km hardloopwedstrijd in Egmond. Als ik die in 55 minuten wil lopen, moet ik 3 a 4 keer per week lopen’. Silvino vindt het jammer dat er niet voldoende aan verbinding wordt gedaan binnen de 9 landen waar Nederlands de voertaal is. Met Internationaal Ambitieus gaan we daar verandering in brengen. ‘De afgelopen tijd heb ik zoveel geleerd over de andere landen, dat ik me nu bewuster ben van hun normen, waarden en gebruiken’.

Mijlpaal: 200 artikelen
‘Een geweldige mijlpaal! Daaruit blijkt onze consistentie. We hebben nu een team van 21 schrijvers die zich in 4 landen begeven’. Silvino benadrukt dat we JOU met 200 verschillende artikelen hebben kunnen raken. ’Als je nog niet alles hebt gelezen, dan raad ik je aan vandaag te beginnen! Als je geïnspireerd bent door een van de artikelen, meld je dan aan als schrijver bij IA. Als schrijver kan jij ervoor zorgen dat je anderen ook inspireert. Het is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling en je kan er zelfs business uit halen en je stoutste dromen verwezenlijken’.

Op naar de volgende mijlpaal
Binnen 3 tot 6 maanden lanceert Internationaal Ambitieus een sprekersbureau om sprekers op nationaal en internationaal gebied een podium te bieden. Tevens gaan we een online marktplaats opzetten waarbij hun ondernemers hun business kunnen profileren, wat uiteindelijk kan leiden tot meer klanten. ‘We krijgen veel verzoeken voor informatie qua ondernemen in een van de 9 ‘IA-landen’ dus willen we begeleiding toevoegen aan ons platform’. We willen binnen nu en 3 maanden aan de slag met businesscoaches.

Actie
‘Pascal, bedankt voor je tijd. Middels dit artikel wil ik mensen meegeven hoe belangrijk het is dat ze in zichzelf blijven geloven, no matter what’. Het is tekenend voor Silvino om stil te staan bij de kleine dingen die er toe doen. Hij weet wat het is, want op 10-jarige leeftijd ging zijn vader er van door en moest hij ineens zorgen voor ‘de drieling’. Zijn persoonlijk doel is om zijn moeder over 5 jaar met pensioen te laten gaan. Die drive zorgt ervoor dat hij elke dag opnieuw artikelen plaatst.

Wil je meer horen over Internationaal Ambitieus? Klik hier voor het radiofragment van Radio Brasa waar Internationaal Ambitieus te gast was vorige maand.