• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Sonny Boedjawan: Curaçao nooit bezocht, maar benieuwd naar mogelijkheden

Sonny Boedjawan (45) is ondernemer, echtgenoot en trotse vader van zijn zoon Terence, die de jongste meester in de Hapkido krijgskunst in Nederland is. In 1979  kwam Sonny met zijn ouders en twee zussen vanuit Suriname naar Nederland. Hier heeft hij zijn Masters Informatica afgerond.

 

‘Na de studie ben ik direct de detachering ingegaan bij CMG. Daar ben ik negen jaar werkzaam geweest als Business en IT-Consultant. Na deze periode ben ik voor mijzelf aan de slag gegaan waarbij er zich steeds meer kansen voor deden die ik niet meer alleen kon oppakken. Dit heeft mij toen doen besluiten om samen met een partner onze eigen detachering in hoogopgeleide IT Consultancy op te zetten. Dit was niet voldoende voor mij omdat ik hiernaast geïnteresseerd was in de snelle technologische ontwikkelingen en de toepassing hiervan in de Internet Of Things (IoT), Smart Cities, Cyber Security en Sustainable Energy. Het bedrijf CreatheX was geboren.’ 

 

‘Naast het werken in beide bedrijven, houd ik mij bezig met de verdere sportieve ontwikkelingen van mijn zoon en ik geef zoveel mogelijk aandacht aan mijn vrouw. Ik reis graag om nieuwe dingen te zien en mensen uit andere culturen te ontmoeten. Niet echt een verassing denk ik, maar een goede Cuban cigar, Single Malt en Music maken de dingen dan net af.’

   
Bedrijfsactiviteiten

‘CreatheX is een bedrijf dat software defined solutions (softwareoplossingen) ontwikkelt in een viertal gebieden, te weten: 

 

  • Datacompressie (het lossless comprimeren van data tot 90%).
  • Biometrische toepassingen (Identity, security bijvoorbeeld in smart cities).
  • Opslag van energie (sustainable energy On en Off Grid).
  • Smart fabrics (in de logistiek of ziekenhuizen).

 

‘Zoals het doet vermoeden kan het in alle sectoren op de markt worden toegepast. Omdat het als ondernemer belangrijk is een focus te hebben, hebben we besloten ons te richten op de overheid, energieleveranciers en de gezondheidszorg. Ons team bestaat uit een denktank, ontwikkelaars en internationale partnerbedrijven. Hiernaast hebben we een samenwerkingsovereenkomst met de Erasmus Universiteit, TU Delft en de Universiteit van Bologna.’

 

Verwachtingen Curaçao

‘Curaçao heb ik nog nooit bezocht en ik ben na de bijeenkomst vorig jaar in Amsterdam zeer benieuwd naar de kansen die het eiland biedt voor CreatheX, maar ook andersom. Hiernaast is het ook belangrijk om een indruk op te doen van de sfeer en cultuur.’

 

Verwachtingen handelsmissie

‘Het is voor mij belangrijk om contact te leggen met bedrijven die reeds gevestigd zijn in de E-zone, zowel MKB als Enterprise. Hiernaast spreek ik graag bedrijven die zich bezighouden met sustainable energy omdat hier mijn focus op zal liggen tijdens deze missie. Dit neemt niet weg dat ik open sta om ook over de andere drie pijlers van CreatheX informatie uit te wisselen. Niet te vergeten en minstens zo belangrijk, zijn natuurlijk de contacten met de overige deelnemers en organisatoren van de handelsmissie.’

 

Mogelijkheden CreatheX

‘CreatheX staat open voor ideeën op allerlei vlak om ons werk veel slimmer en efficiënter uit te kunnen oefenen. We vinden het ook belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij. Met sofware defined solutions is heel veel mogelijk. Dit bespreken we graag.’