• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Spijt dat ik niet eerder naar Curaçao ben vertrokken

Internationaal Ambitieus staat voor zakelijke verbinding tussen professionals en ondernemers binnen de 9 Nederlands sprekende landen. De zakelijke verbinding creëren wij onder andere door het organiseren van webinars, inspirationale evenementen, het schrijven van artikelen en afnemen van interviews met inspirerende personen. Veel personen willen het, maar wat was voor Diana van Esch – van den Heuvel de reden om te emigreren naar Curaçao?
 
Diana is een jonge vrouw uit het zuiden van Nederland. Ze heeft nooit heel veel met Nederland gehad, dus is ze eind 2015 samen met haar man naar Curacao verhuisd om daar meer van het leven te gaan genieten.
 
Ongelukkig in Nederland
 
Jarenlang leefde ik toe naar de vakanties en zomerse dagen. Ik kon niet genieten van het dagelijks leven en was daarbij ook ongelukkig met mijn baan en woonplaats. Ik kan absoluut niet tegen slecht weer. Ik krijg daar een slecht humeur van en heb vervolgens nergens meer zin in. Dat wilde ik niet meer. Ik wilde genieten van het leven en het liefst elke dag. Toen heb ik samen met mijn man besloten dat we zouden vertrekken uit Nederland. Alleen wisten wij nog niet exact waarheen. Na urenlang op internet gezocht te hebben, verhalen van andere mensen gelezen te hebben en de voors en tegens tegen elkaar afgewogen te hebben, besloten wij om voor Curacao te gaan.
 
Ondernemen op Curaçao
 
Vorig jaar hadden we een oriënterende vakantie gepland, en eenmaal hier, wist ik meteen: 'dit is mijn thuis, hier wil ik wonen'. Mijn man is webdeveloper – oftewel, hij maakt websites – en werkte in Nederland als zelfstandige. Het voordeel van zijn werk, is dat hij dat overal ter wereld uit kan voeren. Hij heeft zijn grootste klant 'meegenomen' en daardoor hadden we meteen al een basisinkomen. Dat maakte de stap ook minder eng om in Nederland alles op te geven en hier helemaal opnieuw te beginnen.
 
Zelf ben ik vorig jaar begonnen met bloggen. Oorspronkelijk was het lifestyle blog, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere sites over wonen op en vakantie naar Curacao. Dit wil ik hier nog verder uitbreiden en er een winstgevende site van maken. Daarnaast heb ik mijn eigen bikini bedrijfje, Akira-swimwear. Ik ontwerp en maak zelf de bikini's, en wil deze hier ook gaan verkopen. 
 
Wonen op Curaçao
 
Het mooie aan wonen op Curacao is vooral de andere levensstijl. Mensen leven hier om te leven. Ze genieten veel meer en dat doe ik ook. Als je vrij hebt, voelt het meteen als vakantie. Het is – bijna – altijd mooi weer en daar word ik ontzettend gelukkig van. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je ver weg zit van je familie en vrienden in Nederland. Natuurlijk weet je dat van te voren, maar dat komt pas echt hard aan als er in Nederland iets mocht gebeuren en je niet even langs kan gaan. Daar moet je rekening mee houden en tegen kunnen. 
 
Ik vind dat je niet te lang moet blijven hangen als je leven je niet bevalt. Durf te veranderen en durf je dromen te leven.  Zo eng is het niet en je kan altijd nog terug. Ruim een jaar geleden was ik nog nooit op Curacao geweest en nu woon ik hier. Ik heb alleen maar spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb. 

Webinar
 
Op zondag 14 februari 2016 van 19:00 uur tot 20:00 (NL &BE) en van 15:00 tot 16:00 (Sur.) organiseert Internationaal Ambitieus een webinar. Een webinar is een (live) presentatie, die je gemakkelijk via de computer kunt volgen. Tijdens deze live webinar krijgt u praktische tips over emigreren naar Curaçao van Internationaal ambitieus en Diana van Esch – van den Heuvel, beter bekend als 'Het Eiland Meisje'. Bent u nog aan het twijfelen? Dan kan deze webinar u op weg helpen!