• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

SSA en Telesur organiseren introductieavond studentenleven

 

 

 

Maandag 6 augustus organiseert SSA in samenwerking met Telesur een voorlichtingsbijeenkomst voor studenten. De avond geldt vooral als een introductie op het studentenleven voor VWO-scholieren, zodat zij zich kunnen voorbereiden op hun komst naar Nederland voor hun vervolgstudie. Co-founder Pascal Fredrik is een van de sprekers deze avond. De bijeenkomst vindt plaats bij TBL Cinemas in Suriname van 17.00 tot 21.00 uur.

‘In januari hebben wij een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in Suriname die goed is ontvangen. Mede hierdoor organiseert SSA deze keer in samenwerking met Telesur een tweede bijeenkomst’ aldus Sheetal Nicolaas, voorzitter van studentenvereniging Surinamese Students Abroad. 6 augustus behandelt SSA praktische zaken rondom studeren in Nederland. Daarnaast is er een workshop ‘Doelen stellen’ en een motivational talk van een ervaringsdeskundige.

Waarom deze bijeenkomst?
Ook voor studenten die niet van plan zijn om in het buitenland te studeren zijn deze sessies erg interessant! ‘Veel scholieren onder –en overschatten het studeren in Nederland. Daarom willen we tijdens deze introductieavond de nodige tools aanreiken om studenten voor te bereiden op 'the big step'. Er zullen verschillende zaken aan bod komen’ zegt Sheetal. ‘Denk hierbij aan oriëntatie, studiekeuze, verblijf, visum, huisvesting, financiën, studie gerelateerde en praktische zaken.

Programma
Na het verhaal van SSA zal co-founder Pascal Fredrik een workshop geven. Deze staat in het teken van doelen stellen en het belang daarvan. Daarna zal Aristo Kelly een motivatiespeech geven om de scholieren te motiveren verschillende kansen te grijpen naast hun studie. Tenslotte geeft Telesur een voorlichting over mogelijkheden binnen Telesur en bijbaantjes naast je studie. Een hele interessante avond dus. Ook voor studenten die niet van plan zijn in het buitenland te studeren!

Datum: 6 augustus 2018
Tijd: 17:00-21:00
Plaats: TBL Cinemas Suriname
Adres: Lalla Rookhweg 79, Paramaribo, Suriname

Voor meer info:
https://www.facebook.com/events/439350436468610/?ti=ia

Direct aanmelden kan via:
https://goo.gl/forms/BDAQmStl9CsGNezW2