• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

St. Maarten

Feature Image

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sint Maarten is een geweldige, unieke bestemming in de wereld. Een eiland in de Caribische zee, genoemd naar de heilige Maarten (Martinus van Tours). Sint Maarten is erg indrukwekkend en dat merk je al bij de landing. Deze is werkelijk extreem bijzonder. Als een orka die uit het helderblauwe in een boog over het eiland springt, staan de mensen op het strand met de armen gestrekt om de buik van het vliegtuig aan te raken. Vlak achter het strand rijden de autoā€™s onder diezelfde buik door en voorbij het hek strekt het vliegtuig de voeten en landt ze op de landingsbaan. De toon voor een adembenemend verblijf is gezet.

Het prachtige Sint Maarten wordt de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied genoemd, maar is ook een aangename verrassing in de Caribbean. Een luxe vakantiebestemming en een exotische ontdekking. Op het eiland St. Maarten gaat de ontspannen Caribische flair samen met een mondaine ‘vibe’. Al snel ontdek je de unieke combinatie van sferen. Sint Maarten is historisch en cultureel een smeltkroes van Europese en Caribische invloeden, hetgeen onder andere in de architectuur van het eiland tot uitdrukking komt. Sint Maarten is al bijna 4 eeuwen de enige plek ter wereld waar Nederland en Frankrijk aan elkaar grenzen.

Twice the vacation, twice the fun!
Volgens de eilandbewoners heb je door de begrenzing van Nederland en Frankrijk het beste van 2 werelden. Met toprestaurants en sfeervolle terrassen aan het water. Sint Maarten heeft maar liefst 37 parelwitte zandstranden, een heldere azuurblauwe zee en pure bounty eilandjes voor de kust. Het eiland biedt perfecte maritieme omstandigheden en is dan ook een geliefde bestemming voor watersporters en duikers. Het eiland kent veel toeristische trekpleisters, resorts, discotheken, restaurants en zwemgelegenheden, maar ook diverse musea, kerken, en concertlocaties.

Engels als voertaal
Sint Maarten is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel. De voertaal op het eiland is echter Engels, doordat de bevolking grotendeels afstamt van Engelstalige slaven. Het Franse deel viel van 1946 tot 2007 onder het departement Guadeloupe, maar koos op 7 december 2003 bij referendum voor zelfbestuur en werd in 2007 een overzeese gemeenschap. Het Nederlandse deel is sinds 10 oktober 2010 een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voorheen was het onderdeel van de Nederlandse Antillen.

Toeristische trekpleister
Sint Maarten is een belangrijke toeristenbestemming. Er meren dagelijks meerdere cruiseschepen aan. Op het Nederlandse deel van het eiland bevindt zich het Princess Juliana International Airport, waarop vliegtuigen van het type Boeing 747 kunnen landen. Ook op het Franse deel ligt een vliegveldje: AĆ©rogare de l’EspĆ©rance. Amerikanen vormen het leeuwendeel van de toeristen die arriveren per cruiseschip en per vliegtuig.

Voor onbezorgd eilandhoppen in het Caribische gebied is St. Maarten de ideale bestemming. Door de centrale ligging maak je prachtige trips. Je ‘hopt’ zo per boot of met een korte vlucht naar Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, St. Barths en Antigua. In Great Bay bij Philipsburg, de Nederlandse hoofdstad van St. Maarten, varen cruiseschepen elke dag aan en af.

De Universiteit van Sint Maarten biedt door het jaar heen maar ook in de zomer diverse cursussen aan jongeren vanuit de hele Antillen. Het eiland kent vele favoriete sporten, maar ook de hanengevechten zijn een bekend fenomeen. We kunnen het jaarlijkse carnaval niet overslaan, welke in Afrikaans-Caribische stijl wordt gevierd, zelfs uitbundiger dan kerstmis.

Kansen voor ondernemerschap
De potentie van dit prachtige eiland wordt nog niet volledig benut. Dat is grotendeels te wijten aan de internetfaciliteiten. De jongeren volgen onderwijs in het Nederlands, maar spreken buiten school Engels. Ze moeten op school al vroeg een keuze maken of ze richting Amerika of Nederland gaan na school. De meesten kiezen voor Nederland. Veel van deze studenten zijn tegenwoordig met ondernemerschap bezig om op die manier wat terug te kunnen doen voor Sint Maarten.

Naast het internet is men bezig om ondernemerschap te stimuleren en ontwikkelen. Daar horen netwerkevents en conferenties en seminars bij. Qua ligging is Sint Maarten ook een goede centrale plek voor business in het Caribisch gebied. Letā€™s do business in the caribbean!

Wil je ook mee op handelsmissie of heb je vragen hierover? Klik hier![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]