• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Surinaams bedrijf exporteert naar Curaçao na deelname handelsmissie

Afgelopen maart organiseerden wij de vierde handelsmissie naar Curaçao. Een maand voorafgaand aan de missie hebben wij een informatiebijeenkomst georganiseerd voor Surinaamse bedrijven die interesse hadden om hun kansen te ontdekken op Curaçao. Op de avond waren in de prachtige zaal van Cherics Events, oud deelnemer van de eerste handelsmissie, rond de 40 personen aanwezig. Er was een heer die als eerste aanwezig was en zeer veel interesse leek te hebben.

Ruud Souverein
Aan het begin van de avond kwamen we met Ruud Souverein in contact, directeur van Suriname Candied Fruits, en gaf hij aan dat hij vanuit Saramacca naar Paramaribo was afgereisd. Dat is een reis van ongeveer een uur, en was tevens de reden dat hij ver voor de aanvangstijd aanwezig was. Wellicht was dat een voorbode op het aankomende succes.

Handelsmissie
Na de presentatie hebben we via de mail en telefonisch contact onderhouden. Het grote voordeel van het bedrijf van de heer Souverein was dat ze reeds groenten, verschillende fruitsoorten en pepers exporteren naar onder andere Europa. Dit maakt dat zijn bedrijf goed staat aangeschreven, maar ook voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen.

Het andere voordeel, wat andere ondernemers ook kunnen toepassen voordat ze deelnemen aan een handelsmissie, is dat hij zelf onderzoek had gedaan en ook wist met wie en welke bedrijven hij in contact wilde komen. Op deze manier konden wij de heer Souverein met ongeveer 10 personen in contact brengen tijdens de week dat hij op Curaçao en Aruba verbleef.

Follow up na de handelsmissie
Deelnemen aan een handelsmissie is leuk en effectief, maar het echte zakendoen begint pas daarna. De meest gestelde vraag die wij regelmatig horen: ‘wat levert zo’n handelsmissie daadwerkelijk op?’ Wij zijn ons daar ook van bewust en dat is de reden dat we in nauw contact blijven met de bedrijven die daadwerkelijk hun plannen willen verwezenlijken. Suriname Candied Fruits was één van deze bedrijven. We zijn inmiddels vier maanden verder en het mooie nieuws is dat er onlangs 800 kilo aan Surinaamse groenten, fruit en pepers zijn verstuurd naar Curaçao om daar te verkopen aan de lokale bevolking. Aan de hand van de reacties op onze Facebookpagina is men zeer positief gestemd en wordt dit gezien als een positieve bijdrage.

Curaçao
Voor dit project wordt er samengewerkt met Curaçao in Business, die de coördinatie op zich heeft genomen. Dit is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen een buitenlands- en lokaal bedrijf. Want dat is waar wij naar streven na een handelsmissie. Mocht u vragen hebben over dit heugelijk feit dan kunt u met hen in contact komen via de website van Curaçao in Business.