• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Suriname in de Top 10 bij wereldzender CNN

**Bron: Starnieuws**

**Milieuactivist Monique Pool is afgelopen donderdag (8 oktober) uitgeroepen tot de top 10 ‘hero’s van CNN’. Een jury heeft een verdere selectie gemaakt uit 25 personen die in beeld waren om CNN Hero 2015 te worden. Monique is als oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS) en als Surinaamse luiaardautoriteit.**

Het bijzondere van de CNN Hero 2015 is dat een ieder die in de top 10 beland US$ 10.000 ontvangt. Degene die uiteindelijk gekozen wordt tot CNN Hero 2015 krijgt US$ 100.000 erbij. Monique Pool is een van de tien kanshebbers. Tot 15 november kan er gestemd worden op wie van de tien de uiteindelijke ‘Hero’ wordt. Door in de top 10 te belanden, heeft Pool nu reeds Suriname op de wereldkaart geplaatst.

**Documentaire**

CNN maakte een korte documentaire waarmee Monique en GHFS worden voorgesteld aan het grote publiek. Dit geldt ook voor de overige geselecteerden. Met de CNN ‘Hero awards’ worden ‘gewone’ mensen in het zonnetje gezet die zich inzetten voor een betere wereld. Pool zet zich met allerhande activiteiten in voor een groen, schoon en gezond Suriname. Ze heeft veel mensen bereikt met het dolfijnenprogramma en haar activiteiten rondom het Surinaamse kustgebied en de oceaan. Het meest bekend is ze echter geworden door het redden en rehabiliteren van gewonde en gevonden luiaards. “Deze nominatie is geweldig en een hele eer, maar ik heb het niet alleen gedaan, ik heb al die jaren zoveel hulp gehad, daar ben ik intens dankbaar voor”, zei Monique eerder.

**Bekijk [hier](http://www.edition.cnn.com/videos/tv/2015/08/06/cnnheroes-monique-pool.cnn/video/playlists/heroes-top-ten/) het CNN-introductiefilmpje van Monique Pool**

**U kunt nog stemmen**

Tot en met 15 november kan er worden gestemd voor Monique. Hoe geweldig zou het zijn als ze daadwerkelijk wint en daarmee Suriname op mondiale schaal op de kaart zet? Klik [hier](http://www.edition.cnn.com/specials/cnn-heroes) om bij de stempagina te komen.

**Gerelateerd**: [6 redenen om Suriname te bezoeken](http://www.internationaalambitieus.com/blog/post/6-redenen-om-suriname-te-bezoeken)