• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Suriname toont grote interesse voor zakendoen met Curaçao

Op woensdag 15 februari organiseerde Internationaal Ambitieus het congres ‘Zakendoen met Curaçao’ in samenwerking met lokale partner 4U Business Solutions in Suriname. Het doel van het congres was om Surinaamse ondernemers te informeren over de kansen en mogelijkheden op het eiland, zoals exportbevorderingen en uitbreiding van het netwerk.

Curaçao is een interessant land om zaken mee te doen vanwege het behoud van de Nederlandse taal. Daarnaast is het eiland met het vliegtuig slechts 2,5 uur verwijderd van Paramaribo.

 

Doel van het congres

Het congres dat in het Courtyard by Marriott Hotel Paramaribo plaatsvond, werd naast het hotel mede mogelijk gemaakt door De Ambassade van Het Koninkrijk der Nederlanden in Paramaribo, de Hakrinbank N.V. en het investeringsinstituut Curaçao Investment & Export Promotion Agency.

 

 

De avond werd geopend door de Ambassadeur, Dhr. E. Noorman. Voor de Surinaamse ondernemers bood het congres een oplossing voor de huidige valuta –en economische crisis. Om de lokale economie op gang te krijgen, is export en internationalisering van het MKB noodzaak geworden. Curaçao ligt naast de deur en is naast de Nederlandse taal ook interessant vanwege de HUB-functie richting de VS en Latijns-Amerika. Daarnaast biedt Curaçao ook fiscale voordelen zoals de holiday tax en de Economische-zone.

 

De delegatie

Voor het congres kwam er speciaal een delegatie over vanuit Curaçao.

De delegatie bestond uit experts en ervaringsdeskundigen die hun kennis en visie deelden zodat ondernemers de Curaçaose markt succesvol kunnen betreden. Onderwerpen die de revue passeerden betroffen onder andere de zakelijke en lokale cultuur. Daarnaast werd er een focus gelegd op de juridische, fiscale en financiële kant van zakendoen met Curaçao. Nadat alle sprekers hadden gesproken, was er een paneldiscussie, waar de bezoekers vragen konden stellen aan de sprekers. Dit gezelschap bestond uit Franklin Suares (Cinex), Nevita Mezas (The Business Connection), Mr. Mirto Murray (SMS Advocaten), Steve Vanenburg (PwC) en Drs. Rafiek Sheoradjpanday (Hakrinbank).

 

Volgende handelsmissie

Na afloop was er ruimte voor netwerken en werd de eerstvolgende handelsmissie in maart naar Curaçao aangeboden, waarnaast Surinaamse ook Belgische en Nederlandse bedrijven aan kunnen deelnemen. De fijne sfeer werd kracht bijgezet door de livemuziek van de band.