• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Suriname veroveren met de ParamariboPas

In verschillende artikelen is al naar voren gekomen dat veel Surinamers in het buitenland met het idee rondlopen om  te (r)emigreren naar Suriname. Bij velen blijft het alleen bij de gedachte, maar een aantal ondernemen ook daadwerkelijk de daarbij horende actie.  Cherryl Ethard en Nathalia Meijer hebben deze stap genomen en delen hun verhaal ter inspiratie, maar ook wat je kunt verwachten.

Cherryl Ethard en Nathalia Meijer

Vijf woorden die mijn businesspartner, Nathalia Meijer, en mij, Cherryl Ethard, goed omschrijven zijn:

        – enthousiast

        – ruimdenkend

        – betrokken

        – ondernemend

        – optimistisch

Als jonge moeders met uiteenlopende achtergronden en ideeën zijn wij er samen in geslaagd om de grootste en leukste kortingspas van Suriname te starten.

ParamariboPas

Wij zijn gestart met de ParamariboPas. Deze kortingspas stelt een ieder in de gelegenheid om van elk vrij moment een avontuur te maken. Geen ellenlange en tijdrovende spaarsystemen; elke pashouder kan bij elk deelnemend bedrijf op vertoon van de ParamariboPas meteen genieten van een fikse korting of leuke aanbieding bij aankoop van het product of de dienst, bijvoorbeeld bij een schoonheidsbehandeling of een etentje, een bezoek aan een museum of een trip buiten de stad. De korting of aanbieding is per bedrijf verschillend maar altijd direkt merkbaar!

Ons doel is om iedereen (nog meer) te laten genieten van de tal van mogelijkheden welke dit prachtige land te bieden heeft, op alle gebieden; sportief, culinair, educatief, kunst en nog veel meer. Met de ParamariboPas zet je dé stap naar meer plezier in je leven!

4 à 5 jaar geleden geëmigreerd naar Surinameā€‹ 

Wij zijn 4 à 5 jaar geleden geëmigreerd naar Suriname. Nathalia is eigenaresse van Bed & Breakfast Flores en ik werk als Office Manager. Wij zijn op persoonlijk vlak al erg ondernemend in Suriname, maar we merkten al gauw dat niet iedereen dat is. En dat heeft voor iedereen andere redenen: sommige mensen weten niet dat bepaalde activiteiten in Suriname bestaan, weer anderen denken al gauw dat het te duur zal zijn. Om al deze vooroordelen weg te nemen willen wij de drempel verlagen om door middel van een leuke aanbieding of korting van de bedrijven zo de mensen over die streep te trekken. Want wie houdt er nou niet van een korting! Wij willen de term ‘leuke dingen doen in Suriname’ laten leven. Voor de toerist, of andere personen die tijdelijk in Suriname zijn, maar zéker ook voor de vaste inwoners van Suriname. 

Hou vast aan je droom!

Heel belangrijk voor ondernemers overal is: Hou vast aan je droom. Laat je niet van je stuk brengen door het woord “NEE”.
In Suriname is het ook belangrijk dat je persoonlijk betrokken moet blijven bij je product. Waar mailen in een ander land goed zou werken, wordt het ouderwetse bellen, langslopen en een persoonlijk gesprek voeren in Suriname meer gewaardeerd.

Niet iedereen het even nauw neemt met de ‘tijd’

Wat wij als vervelend hebben ervaren, was dat tijdens het opstarten niet iedereen het even nauw neemt met de ‘tijd’. Dit maakt het lastig om bepaalde deadlines te halen. Dat kan weer invloed hebben op het verdere verloop van de onderneming (zoals ook bij Nathalia’s onderneming, Bed & Breakfast Flores, waarbij de openingsdatum verschoven moest worden). Maar ook hier bleven we vasthouden aan onze droom en lieten wij ons niet uit het veld slaan. En het resultaat mag er wezen!

Gelukkig wegen de leuke ervaringen (tripjes buiten de stad, beurzen en evenementen, ‘quality time’ met de kinderen, familie en vrienden, of zelfs gewoon lekker ergens zitten relaxen) veel zwaarder dan de minder leuke ervaringen.

 Actie

ParamariboPas is nog op zoek naar bedrijven die zich bij ons willen aansluiten. Kijk op www.paramaribopas.com en zie hoe wij ook uw bedrijf die extra boost geven en uw product of dienst bij meer dan 20.000 mensen onder de aandacht brengen.

Via Internationaal Ambitieus i.s.m. Esther Zoetmulder kunt u het boek 'Emigreren naar Suriname' aanschaffen, dat u van A tot Z zal begeleiden voor een succesvolle (r)emigratie!
          ā€‹