• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Sylvester Stallone: ‘hongerig blijven is nodig voor succes’

Sylvester Stallone droomde ervan om door te breken als acteur maar overal waar hij auditie deed, werd hij afgewezen. Men vond hem te sloom, te lomp, te onduidelijk in zijn articulatie enzovoorts. Thuis kon hij de rekeningen niet meer betalen en hij moest zelfs noodgedwongen zijn hond verkopen. Sylvester had het zichzelf makkelijk kunnen maken door een ‘normale’ baan te accepteren. Waarom weigerde hij dit?

‘Als ik ander werk had gezocht en ik ergens in loondienst was gegaan, dan was ik op een gegeven moment gewend geraakt aan de zekerheid van inkomen. Dit zou ten koste zijn gegaan van mijn drijf om voor mijn droom te gaan. Die honger en die pijn was juist mijn motivatie en mijn drijfveer om ervoor te gaan’. Wat deed Sylvester dan na overal te zijn afgewezen?

Rocky
Sylvester gebruikte zijn emoties en gevoelens van pijn en doorzettingsvermogen voor het script van Rocky. Hij wist dat veel mensen herkenning zouden hebben bij zijn verhaal en dat het dus aan zou slaan. Sylvester ging op zoek naar een concept om zijn verhaal in te gieten, maar het lukte hem niet. Totdat hij op een avond naar een bokswedstrijd gaat tussen wereldkampioen Muhammad Ali en Chuck Wepner, een onbekende laag geklasseerde bokser.

De wereld in shock
Muhammad Ali was een gevierde kampioen die natuurlijk torenhoog favoriet was. Ali wint de wedstrijd, maar na afloop heeft iedereen het over dat ene moment. Het gaat om het moment waarop Chuck Ali tegen de grond slaat. Iets wat nooit voorkwam en al helemaal niet door een bokser zonder faam en naam. Sylvester heeft het te pakken! Hij gebruikt het scenario van Ali tegen Wepner en verwerkt daar zijn verhaal in.

Boksen
Sylvester ziet in dat de grote massa het boksen volgt en koppelt dit aan het verhaal waar iedereen herkenning bij heeft. Hij schrijft het script en gaat ermee langs bij de grote filmbazen. Bijna alle grote maatschappijen bieden Sylvester goud geld voor het script, maar Sylvester stelt een belangrijke eis. Een eis van leven op dood; de hoofdrol. De maatschappijen willen dat niet en ze bieden hem steeds hogere bedragen om de hoofdrol juist niet te nemen. Uiteindelijk blijft alleen MGM over. Toch wijkt Sylvester niet af…

Eigen kracht
Sylvester ziet dat hij goud in handen heeft en ziet de hoofdrol als zijn gouden doorbraak waar hij al jaren van droomt. Het loopt zelfs zo dat MGM uiteindelijk nog maar 10% biedt van wat ze aanvankelijk hadden aangeboden, maar Sylvester maalt er niet minder om. Hij heeft de hoofdrol! De rest is geschiedenis. Rocky is een kaskraker en van het geld wat hij ermee verdient, koopt Sylvester zijn hond terug (voor 20.000 Dollar!).

Actie!
Net als Sylvester heb ik ook zelf een podium gecreëerd met Speaker’s Night. Het heeft mij gebracht bij Speaker’s Academy, maar de grootste waarde die ik zie, is dat ik mensen een podium geef om anderen te inspireren met hun levensverhalen. 9 maart is de eerstvolgende editie met als thema ‘hoe jij je ondernemersdroom waar maakt'. Voor meer informatie klik je hier.