• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Sylvia de Vries: ‘en dat gevoel… Dat gun ik iedereen!’

Aan het eind van haar leven vertelde de oude vrouw dat ze vooral spijt had, dat ze niet geleefd had zoals zij wilde leven. Ze had altijd geleefd zoals ze dacht dat anderen van haar verwachtten. Het was een bijzondere ontmoeting en een van de drie gebeurtenissen waardoor bij haar de knop om ging. Ze had al een bijna-doodervaring toen ze dat auto-ongeluk overleefde alleen door puur toeval. De knop ging om en sindsdien leeft Sylvia haar leven zoals zij dat wil. Hoe voelt dat?

Naast het auto-ongeluk en de ontmoeting met de oude vrouw, las Sylvia een artikel over een onderzoek naar waar mensen aan het einde van hun leven spijt van hebben. Ook hier werd genoemd ‘spijt van het niet hebben geleefd zoals ze zelf wilde leven, maar zoals anderen dat van hen verwachtten’. Een ander belangrijk punt in dit lijstje was ‘dat ik mezelf niet meer geluk heb toegestaan’. Spijt blijkt dus een meeslepend gevoel. Hoe begon het en hoe loste Sylvia het op?

Impact
Wat is nou de impact van communicatie met jezelf? Met haar bedrijf richt Sylvia de Vries zich op vrouwen. ‘Ik merk dat vooral vrouwen heel erg bezig zijn het goed te doen voor anderen en zichzelf daarbij nogal eens vergeten. Resultaat: onzekerheid en stress’. Sylvia legt uit dat ze zelf jarenlang ook zo een vrouw was. Door de drie gebeurtenissen ging bij haar de knop om, waarbij spijt hebben aan het eind van je leven haar het ergste leek wat er is. ‘Je kunt het dan niet meer overdoen’.

Spijt
Om die reden is Sylvia zich gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. ‘En wat blijkt? De manier waarop je met jezelf communiceert, is de grootste bepalende factor voor of je leeft zoals je wilt leven of dat je leeft zoals je dénkt dat anderen van je verwachtten’. Sylvia legt uit dat de snelste en makkelijkste weg om je leven op jouw manier te leven, ligt in het veranderen van de communicatie met jezelf. ‘Wat je tegen jezelf zegt en wat je gelooft’.

Gevoel
Naast het voldoen aan de verwachtingen van anderen was Sylvia enorm perfectionistisch. ‘Het was nooit goed genoeg en moest altijd beter. Daar werd ik niet gelukkig van. Sterker nog, het maakte mij heel onzeker en bezorgde me enorm veel stress’. Ze heeft geleerd hoe ze dat kan omdraaien. ‘Nu leef ik zoals ik dat wil. Op mijn manier, volgens mijn regels. Ik geniet nu een gezond zelfvertrouwen en heel veel rust. Ik geniet van mijn leven, op mijn manier. En dat gevoel…dat gun ik iedereen’.

Probleem
‘Vaak heb je niet in de gaten hoe je jezelf in de weg zit door de manier waarop je met jezelf communiceert. Veel mensen, ik ook destijds, houden er overtuigingen over zichzelf op na, waar zij zich niet eens van bewust zijn. ‘Dat kan ik toch niet, daar ben ik te oud, te jong, te dik, te dun, te dom, te slim voor’ en zo kan ik nog even doorgaan. Daarnaast denken we vaak voor anderen. En voor je het weet leid je een leven dat je eigenlijk niet wilt leven, omdat je denkt dat dat van je verwacht wordt, of dat dat nu eenmaal ‘zo hoort’.

 

Oplossing
‘Door de communicatie met mezelf te veranderen kon ik dit probleem oplossen.  Als ik iets niet kan, dan zit ik mezelf niet meer op m’n kop maar zeg ik ‘volgende keer beter’. Als iets niet perfect is, dan bezorg ik mezelf geen schuldgevoel meer, maar zeg ik iets als ‘nou ja, goed is ook goed genoeg. Het hoeft niet perfect.’ Als ik stress heb, dan bezorg ik mezelf niet nog meer stress door opgejaagd tegen mezelf te praten, maar zeg, denk en doe ik dingen waar ik rustig van word. Ik ben vriendelijker en geduldiger met mezelf en dat geeft zelfvertrouwen en rust. Heerlijk!

Levensmissie
Sylvia wil dat zoveel mogelijk mensen gaan beseffen ‘mijn leven is van mij! Van mij en van mij alleen. Ik kan van anderen houden, met ze leven, rekening met ze houden… maar ze gaan me niet vertellen HOE ik mijn leven moet leiden. Dat bepaal ik zelf’. Sylvia wil dat zoveel mogelijk mensen straks zeggen aan het eind van hun leven ‘Ja, dit was MIJN leven. Ik heb het geleefd op MIJN manier, volgens MIJN regels. En als ik het over mocht doen…dan deed ik het weer zo!’.

Sylvia als spreker
Sylvia is 47 jaar en in het dagelijks leven al bijna 8 jaar actief als NLP trainer –en coach bij UNLP. Daarnaast is ze onlangs gestart met haar eigen bedrijf, Matria. ‘Daar richt ik me dus volledig op persoonlijk leiderschap voor vrouwen’. Na een studie Nederlandse taal –en letterkunde is ze via verschillende omwegen op het pad van persoonlijke ontwikkeling gekomen. Ze begon als Louise Haytrainer en heeft daarna allerlei opleidingen gedaan op dit gebied:

Intuïtieve ontwikkeling, lifecoach, trainer in ‘The Secret’, reiki I, II en III, NLP practitioner, NLP master practitioner, NLP master coach, Timeline therapy, Hypnose master practitioner, NLP health certification training en NLP trainer.

Actie!
Kom en maak het mee woensdag 20 september bij Speaker’s Night!