• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Synthia Schmeltz: Netflix gaat mijn koelkast niet vullen!

Maak kennis met onze nieuwe schrijfster, Synthia Schmeltz. Een alleenstaande moeder met een ontzettende drive. ‘Hoe doet ze het toch?’ is een vraag die haar veel wordt gesteld. Niet zo gek als je bekijkt wat ze allemaal doet. Ze is opgeleid als Operatieassistente, maar is momenteel bezig met een carrièreswitch. Synthia werkt parttime als Medisch Teamassistent bij Jeugdgezondheidszorg, volgt de studies HBO Recht en Sportmassage, waarin ze ook werkzaam is als ZZPer. Verder is ze ook bezig met het opzetten van een webshop op het gebied van verzorgingsmiddelen voor huid en haar. Hoe doet ze het toch???

Zelfstandige zonder personeel (ZZP)
Synthia was al eerder actief als ZZPer en wel als Operatieassistente. En met succes, maar vanwege een allergie voor handschoenen moest ze stoppen met haar werk. Ze stond voor twee keuzes: opgeven of opnieuw beginnen. Ze koos voor het laatste en besloot zich te laten omscholen en haar ervaringen als ZZPer te gebruiken voor het starten van haar nieuwe ondernemingen. ‘Mijn ervaringen en alles wat ik in dit proces heb geleerd en nog steeds leer, wil ik graag delen.’

Gerelateerd: Hoe ZZPers in 3 minuten kennis krijgen voor succes

Geloof
‘Ik ben ooit als ZZP-er gestart omdat het toen in was. Ik was er zelf eigenlijk helemaal niet van overtuigd dat ik ondernemend was’. Het was 3 en een half jaar geleden toen ze voor vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika was. Daar ontdekte ze dat ze over meer talenten beschikt waar zij zich niet bewust van was. Zowel ondernemend, inzichtelijk als organisatorisch. Wat die talenten zijn kan je binnenkort zelf achter komen, want dan staat haar 1e artikel online. Ze wil haar talenten gebruiken om te groeien, als ondernemer maar ook als persoon.

Persoonlijke noot
Synthia doet ontzettend veel, maar het is niet altijd makkelijk geweest. Zonder al te veel in detail te treden is ze heel helder over het leven. ‘Het leven loopt niet altijd zoals je het plant. Wanneer je ergens tegen aan loopt, groot of klein, zijn er heel veel mogelijkheden om opnieuw te kunnen beginnen en er sterker en succesvoller uit te komen’. Daarmee kiest ze ervoor om vooral het positieve de ruimte te geven. Haar verleden vergeet ze niet, maar ze put kracht uit waar ze heen wil en heen kan.

Gerelateerd: Waarom startende ondernemers succesvol worden met hun business

Hoe doet ze het toch?
Veel mensen vragen Synthia hoe het allemaal doet en waar ze überhaupt de tijd en energie vandaan haalt als alleenstaande moeder. Voor haar is het eigenlijk heel simpel. ‘Ik voel me gelukkig door hetgeen te doen waar ik energie van krijg. En dat is tijd doorbrengen met mijn dochtertje, mijn parttime baan (dat ik met veel plezier doe), met behulp van mijn personal trainer hard werken om mijn doelgewicht te halen, 2 studies, 2 bedrijven en mijn wekelijkse salsalessen’. Om dit te kunnen doen is ze ook heel duidelijk: ‘Waar ik de tijd vandaan haal? Ik maak tijd!’. Weet ze dat ze laat thuis komt? Dan staat ze om 5 uur ’s ochtends op om te gaan koken. Woensdags is Moederdag, maar elke dag wanneer haar dochter gaat slapen, heeft Synthia van 19.00 tot 22.30 uur om te knallen. Kan ze niet gaan trainen? Dan doet ze oefeningen thuis en volgt ze de adviezen van haar trainer. Ze was altijd moe, totdat ze ging sporten en dat zorgt voor meer energie. ‘Meer water drinken maakt mijn huid ook schoner’ voegt ze daar aan toe.

Opoffering
‘Waar een wil is, is een weg en soms moet je daar dingen voor opofferen. Bijv. wanneer mensen vragen waarom ik geen Netflix heb, is mijn antwoord vaak: ‘Netflix gaat mijn rekeningen niet betalen, Netflix gaat mijn koelkast niet vullen. Al die mensen op TV en in die films zijn al succesvol, ze hebben het al gemaakt. Waarom zou ik elke avond naar hun succes zitten kijken, terwijl ik die tijd kan gebruiken om mijn eigen succes te maken?’.

Actie
Synthia is geboren in Frans Guyana, opgegroeid in Nederland, heeft Surinaams bloed, heeft familie, vrienden en contacten op Curaçao, Aruba, de Antillen en België. Kortom, ze heeft een multicultureel netwerk, zowel hier in Nederland als in alle andere Nederlandstalige landen waar ze regelmatig ook op vakantie is geweest. ‘Ik hoop in de (nabije) toekomst er niet meer alleen voor de ontspanning te komen, maar ook om zaken te doen’. Je zou haast zeggen dat Synthia de verpersoonlijking is van Internationaal Ambitieus.

Gerelateerd: Hoe je succesvol je bedrijf kan laten groeien in 9 landen