• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Tineke Stuifzand: ‘als presentatrice voel ik de sfeer aan en heb oog voor wat er gebeurt’

Het nieuwe seizoen van Speaker’s Night gaat 22 september van start en trapt gelijk af met nieuwe presentatrice Tineke Stuifzand. Een dame die na twintig jaar gewerkt te hebben als pedagogisch medewerker noodgedwongen op zoek moest naar wat anders. Bij het nadenken wat voor ‘nieuw werk’ ze zou willen, raakte ze enthousiast over het werk als dagvoorzitter en presentator. Hoe loste zij haar opstartproblemen als ZZPer op?

Als pedagogisch medewerker werkte ze met uit huis geplaatste pubers, maar per 1 september 2014 stopte haar baan. De groepen werden gesloten en er werd gekozen voor een nieuw zorgconcept. Voor haar nieuwe werk raakte ze enthousiast over de rol van dagvoorzitter en presentator. ‘Met dit werk kan ik mijn kwaliteiten inzetten om zo een evenement of bijeenkomst mede tot een succes te laten worden’.

Problemen
Tineke liep tegen vergelijkbaar opstartproblemen bij het opzetten van haar bedrijf als ZZP’er. ‘Bij het starten als ZZP’er moest ik erg wennen aan het bepalen van mijn eigen werkstructuur. Het goed indelen van mijn tijd. Ik deed veel dingen door elkaar en stelde niet altijd de juiste prioriteiten. Probleem was dan dat ik wel wist wat ik zou moeten doen, maar dan toch de keuze maakte om eerst andere dingen te doen’. Achteraf bekeken koos ze in het begin meer voor lopend vrijwilligerswerk dan werken aan haar bedrijf en naamsbekendheid. Hoe heeft ze dat opgelost?

Oplossingen
Ze vroeg zichzelf af: ‘Ben ik met mijn onderneming en het genereren van werk wel op de goede manier bezig?’ Ze wisselde hierover van gedachten met andere ondernemers. ‘Dankzij netwerken, gebruik van sociale media en persoonlijke contacten en afspraken maken, is het mij gelukt om werk te genereren. Ik merk dat door mijn oprechte belangstelling voor de ander en de persoonlijke kennismaking, waardoor warme acquisitie is ontstaan, het mij lukt om werk te genereren en mijn onderneming groeiende is.

10voorjedag
‘Mijn werk als dagvoorzitter en presentator varieert van gastvrouw tot kritische buitenstaander, bijvoorbeeld bij een congres, een bedrijfsdag, een themamiddag –of avond, een concert, een symposium of een open dag. In mijn werk kan ik doen waar ik goed in ben: luisteren, spreken, gesprekken en discussies leiden, presenteren, organiseren, regelen, mensen zo aanspreken dat ze zich welkom voelen’. Tineke is degene die alles met haar klant bespreekt en ook het doel van het evenement voor ogen houdt. Daarmee slaagt ze erin om het evenement in goede banen te leiden. ‘Handig, want daarmee heeft de organisator tijd voor zijn of haar gasten, deelnemers en bezoekers’.

Speciale waarde
‘Ik ben de persoon die de tijd bewaakt, die de sprekers aankondigt, die de discussie leidt, die u en de deelnemers zo aanspreekt dat u na afloop met een tevreden gevoel terug kunt kijken’. Hiermee legt Tineke de lat hoog voor haar Speaker’s Night debuut, maar daarvoor maakt ze zich geen zorgen. ‘Of het nou gaat om bedrijven, organisatie, gemeentes of verenigingen… Ik pak het hetzelfde aan. Ik maak kennis met de opdrachtgever en via een persoonlijk gesprek inventariseer ik de wensen van de klant. Ik verdiep mij van te voren in het thema, het bedrijf, de sprekers, de doelgroep. Samen met de opdrachtgever wordt de bijeenkomst die ik ga leiden van begin tot eind in kaart gebracht’.

 

Boodschap voor publiek
Tineke komt over als energiek en ze legt uit dat ze energie krijgt van haar werk door energie te geven. Dat belooft wat voor vanavond! De reacties op haar debuut waren dan ook bijzonder lovend. Woorden als ‘betrouwbaar, oog voor detail, doorzetter met overzicht, zelfverzekerd, mensgericht’ vlogen voorbij op Linkedin en Facebook nadat bekend werd gemaakt dat zij dit seizoen zeker drie keer de presentatie in handen heeft. ‘Dat komt omdat ik humor heb, kan improviseren en mijn werk serieus neem. Ik ontwikkel mezelf door scholing en bijscholing en zo blijf ik scherp in mijn vak’. Aan haar duidelijke en heldere stem is de ervaring te horen. Het is allemaal rustig en verstaanbaar. ‘Mijn intonatie en woordkeuze is afhankelijk van het onderwerp – serieus, enthousiast, prikkelend, zakelijk’.

Ben je benieuwd geworden naar Tineke? Kom het meemaken vanavond bij Speaker’s Night!