• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Tori Oso: I love Suriname

Utrecht- Op zaterdag 10 oktober organiseert Tori Oso Utrecht voor de derde keer I love Suriname. De bijeenkomst gaat over onderwerpen als crowdfunding, remigreren naar Suriname, ondernemen en vrijwilligerwerk in Suriname. Verassend is het persoonlijke verhaal van schrijver Daan Goppel ‘Liften naar Suriname’. De bezoekers zijn welkom vanaf 11:00 uur en het programma start om 12:00 in het zalencentrum van Meeting Plaza Utrecht in het centraal gelegen Hoog Catharijne. De bijeenkomst wordt om 16:30 afgerond.

Remigreren of blijven?
U of uw ouders willen weer terug naar het geboorteland om daar de oude dag door te brengen? Voor velen is de keuze tussen blijven of remigreren niet gemakkelijk. Toch is er steeds meer interesse om te remigreren naar Suriname. Purcy Denz, van het Nederlands Migratie Instituut (NMI), verstrekt informatie over o.a. de wijzingen in de Remigratiewet, de voorzieningen en eventuele vergoedingen maar ook de voor en nadelen van deze wet.

Gerelateerd: 'Zestig procent Surinamers willen remigreren'

Grenzeloos ondernemen
Bent u meer geïnteresseerd in grenzeloos ondernemen? Stephen Deul van Resultaat op maat vertelt over de do’s & don’ts op het gebied van ondernemen met of in Suriname. Wat komt er kijken bij ondernemen over de grens? Wat zijn de voor– en nadelen om als ondernemer in Suriname een bedrijf op te zetten? Ook de culturele verschillen en ongeschreven regels waarmee men te maken krijgt worden behandeld.

Gerelateerd: Do's and don'ts ondernemen in Surinme

Crowdfunding
Crowdfunding is hot….maar wat is het nou eigenlijk? Wat kun je ermee bereiken en voor wie is het interessant? Apura Networks vertelt over het fenomeen crowdfunding en hoe men dit via hen kan inzetten voor projecten gerelateerd aan Suriname.

Liften naar Suriname
Liften naar waar?? Naar Suriname?? Maar…hoe dan?? Dat zijn veelgehoorde reacties die de titel oproept wanneer men dit hoort. Daan Goppel maakte op 22-jarige leeftijd een avontuurlijke reis naar het land waar zijn basisschooljuffrouw regelmatig over vertelde….Suriname! Op 10 oktober deelt hij zijn verhaal met de bezoekers.

Vrijwilligerswerk
Niet alleen bij toeristen is Suriname in trek maar ook steeds meer vrijwilligers ontdekken de mogelijkheden van Suriname. Hoe kun je vrijwilligerswerk verrichten in Suriname en wat voor regelwerk komt er vooraf bij kijken? Jord Huffels van Stichting Papaya Projects informeert de bezoeker over vrijwilligersprojecten en het nut hiervan. 

Aanmelding en programma
Het belooft een interessante middag te worden met voldoende gelegenheid tot ontmoetingen en het stellen van vragen. Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht via to*****@gm***.com. Bijdrage 10 euro incl onbeperkt koffie/thee/water. Het programma is terug te lezen op de website van Tori Oso