• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Van boerenzoon naar multimiljonair

Woensdag 24 juni waren wij uitgenodigd voor een lunch met zakenman Meine Breemhaar, eigenaar van Breemhaar Beheer BV. Zij beheren 36 bedrijven in Flevoland en zijn daarmee de grootste van Flevoland. Het Mac3Park is een voorbeeld van een locatie waar bedrijfsruimte wordt verhuurd. Meine heeft een vermogen van 40 miljoen euro en is uitgeroepen tot held van Flevoland. Reden voor ons om contact te leggen met de lieftallige secretaresse mevrouw Bloos en binnen no time mochten wij komen voor de lunch.

 

De lunch
Meine is boerenzoon, wereldreiziger, participeerde in de militaire dienst en is bovenal geïnteresseerd in geschiedenis. De kern van zijn verhaal draaide om het feit dat de geschiedenis zich telkens herhaalt. TIP: doe wat kennis op over geschiedenis, zodat je het in de praktijk herkent wanneer er signalen (lees kansen) worden gegeven als business opportunities.

Succes en generaties
In tijden van crisis vallen de grote bedrijven en richten de kleine zich op. Een voorbeeld van geschiedenis kennen. Als je een gebouw opkoopt nadat deze failliet is gegaan, kan dat heel goedkoop. Vervolgens moet je de waarde verhogen en het gebouw weer verkopen. Zomaar een tip van Meine. Qua opvolging gaf hij aan dat de 1e generatie het opbouwt, de 2e generatie breidt het uit en de 3e generatie eet het op (of breekt het af).

Oplossing voor integratie
Toen Meine in het leger heeft hij meegemaakt hoe je grote geschillen tussen diverse culturen kunt oplossen. In de tijd dat Meine in het leger zat konden Groningers en Limburgers elkaar niet luchten. Dat gold ook voor andere provincies zoals bijv. Friezen en Drenthenaren. In het leger verviel dit alles en ontstonden er vriendschappen. Puur omdat je door militaire discipline wordt getraind om elkaar volledig te vertrouwen. Met andere woorden, als je mensen leert kennen raak je met elkaar vertrouwd en is er geen ruzie meer. ”Dit is een goedkoper idee dan die dure integratieprogramma’s. We moeten die dienstplicht maar weer eens invoeren” aldus Meine. Trouwens ook een manier om veel van het leven te leren en omcriminaliteit tegen te gaan.

Must watch!

Tot slot gaf Meine mee om zijn interview te bekijken waarin hij het heeft over zijn succes, naar welke ondernemers hij opkijkt en waarom hij liever herinnerd wil worden als een goede ondernemer dan een symphatiek persoon.