• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Van Salestijger tot Superwoman!

‘A lady never tells’ was haar antwoord toen ik brutaal vroeg naar haar leeftijd.  Zo word je nog eens verrast door haar verschijning, waarbij je never nooit zou raden hoe oud ze is. Het maakt in feite ook niet uit, cause age ain’t nothing but a number… Tahia Alibaks ken ik nu enige tijd en ik heb haar in korte tijd stappen zien maken, die mensen in haar categorie niet snel maken. Voordat ik het over haar heb, vertel ik kort waar het allemaal begon.

Rotterdam
In Rotterdam kwam ik haar tegen op een beurs over wonen, werken en ondernemen in Suriname, georganiseerd door Finance Suriname van Dennis Lapar. Deze dame viel meteen op, zoals ze altijd en overal opvalt waar ze komt. Dat kan in de wereld van zakendoen en ondernemen z’n voordelen hebben, maar zeker ook z’n nadelen. Er heerst de opvatting dat aantrekkelijke mensen het makkelijker hebben in het leven en dat succes hun kant op komt waaien. Tegelijkertijd leven we in een wereld van ‘voor wat, hoort wat’. Je moet dan wel behoorlijk stevig in je schoenen staan om hier op juiste wijze mee om te gaan. Maar deze dame is een taaie.

Taaie of Tahia?
‘What’s in a name’ nietwaar? Zo sprak ze haar naam ook uit toen we ons aan elkaar voorstelde. Ze oogt heel vriendelijk en hartelijk, maar ze is niet bang om haar mannetje te staan. Vooral de laatste tijd niet, nu ze bevrijd is van de beslommeringen in haar leven. Haar huwelijk dat ten einde liep, haar carrière dat anders afliep dan gepland. Dingen die we allemaal wel eens hebben meegemaakt bij onszelf of bij anderen. De kunst is echter hoe je er mee omgaat. Onze ‘Taaie’ maakte werk van haar dromen en startte met haar eigen bedrijf Adiop’s. Daarnaast geniet ze met volle teugen van haar 2e jeugd en staat gepassioneerd in het leven. Ook vormen de Latin dans -en muziek een belangrijk onderdeel in haar leven, daar zij haar diploma ‘Zumba-instructor’ behaalde om ook het lesgeven in Zumba haar eigen te maken. ‘’Zumba geeft je een enorme positieve boost fysiek en mentaal, dit  gevoel geef ik ook graag mee tijdens de Zumba lessen’’ aldus Tahia.

Salestijger
Tahia was ruim 10 jaar werkzaam als Sales Coördinator bij ’s werelds grootste polymeeroplossingen. Gedreven als ze was streefde ze naar innovatie, klantoplossingen en ondernemendheid. Ze zag in dat er kansen lagen, maar werd geremd in haar ambitie. Dat gebeurt veel mensen in loondienst. Toch duurde het 2 jaar voordat ze de overstap maakte naar het ondernemerschap. Daar wilde ik wel een successtory aan wijden.

Commander-in-Chief
Als CEO (chief executive officer) heb je alles in eigen hand, aldus Tahia. Je kan jezelf aankijken als het niet lukt, maar ook als je slaagt. Het ondernemerschap brengt veel vrijheid met zich mee, wat je ook nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren en innoveren. Ik zie hoe Tahia glanst sinds haar overstap en merk hoe zij in korte tijd al is gegroeid in haar hele doen en laten. Strak in haar afspraken, gericht in haar communicatie, de focus duidelijk voor ogen en zo kan ik nog even doorgaan…

Adiop’s
Met Adiop´s richt Tahia zich met het product op de industriële en particuliere keuken. Zij gaat de wereld veroveren met haar internationale onderneming. Met Adiop’s wil zij bedrijven helpen om ongelukjes zoals brandwondjes, met bijbehorend ziekteverzuim onder het keukenpersoneel terug te brengen. Tevens wil ze op ecologisch verantwoorde wijze keukens schoon houden en uitgaven aan schoonmaakkosten terug te brengen. Zo blijft er meer geld over voor  andere investeringen bij zowel bedrijfskeukens als particuliere consument. ‘’Dit alles wordt ook mede mogelijk gemaakt door de liefde, steun en warmte van mijn ouders en dochters’’ sluit Tahia het interview af.