• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Van tienermoeder, vijf kinderen naar eigenaar van twee bedrijven

Cleopatra Pavlovic heb ik vijf jaar geleden leren kennen via het project Zomerondernemer als een hele amicale en intelligente dame. Na het project heeft zij mij vaker opdrachten gegund, omdat ze de kracht van het (jong) ondernemerschap inziet en tot de dag van vandaag ben ik haar nog heel dankbaar voor.  Toen ik haar levensverhaal hoorde wist ik meteen dat veel mensen hier veel van kunnen opsteken. 

 

WAT IS JOUW LEVENSVERHAAL?

Mijn moeder is Servisch en mijn vader Surinaams. Ik ben 35 jaar oud, geboren in Haarlem en opgegroeid in Amsterdam. In Amsterdam heb ik gestudeerd aan InHolland en daarna aan de Universiteit van Amsterdam richting Communicatie & Politicologie.

Ik was net 19 toen ik mijn eerste zoon kreeg. Mede door de steun van mijn familie heb ik mijn studies kunnen vervolgen, want ik vind dat een kind geen belemmering mag zijn om van je doelen een succes te maken. Ik besef ook dat niet iedereen dit geluk heeft, maar ga toch op zoek naar een goede oplossing om het beste uit jouw leven te halen. Op dit moment heb ik vijf lieve kinderen; mijn oudste zoon van 16, een tweeling van 9 en een tweeling van 2 jaar oud. Verder heb ik een zus en twee broertjes.

 

WELKE STAPPEN HEB JE ONDERNOMEN NA DE STUDIE?

Op jonge leeftijd was ik al politiek georiënteerd. Daarom besloot ik na mijn opleiding stage te gaan lopen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat combineerde ik door in het bestuur van PVDA Almere te participeren en hebben wij ‘de Jong Socialisten’ opgezet. Na mijn studie ben ik gaan werken bij de Gemeente Almere, maar kwam daar niet goed tot mijn recht. Dat is de reden dat ik de overstap heb gemaakt naar de Provincie Flevoland voor de functie ‘Internationaal Projectleider’. Ik hield mij bezig met het im- en exporteren van Europese projecten, de organisatie van handelsmissies en overige beleidswerk. Een voorbeeld van een project wat wij hebben geïmporteerd is Summer Entrepreneur/ Zomerondernemer.  Na twee jaar hebben wij dat overgezet in een stichting voor de continuïteit van het project en heeft op dit moment vele succesvolle jonge ondernemers voortgebracht waar ik ontzettend trots op ben. Het begon toch te kriebelen. Daarom heb ik een tijd geleden ontslag genomen voor een nieuwe uitdaging.

EEN NIEUWE UITDAGING KLINKT INTERESSANT, MAAR WELKE IS DAT?

Op dit moment heb ik twee bedrijven. Ik ben bij voedingsconsulent bij Cambridge en daarnaast heb ik ook full service organisatiebureau genaamd Aerendyll. Hierbij zetten wij (inter)nationale projecten en evenementen op voor B2B en B2C.
Mijn motivatie is om mijn werk te combineren met de zorg van mijn kinderen, dat ik in de toekomst mijn moeder in huis kan nemen en ondersteunen zoals zij dat ook zo goed voor mij heeft gedaan!

 

1800414_752422728102024_85022874_n

HOE COMBINEER JIJ  TWEE BEDRIJVEN MET EEN DRUK GEZINSLEVEN?

Een tijd geleden besloot ik dat Nederland niet meer het land was waar ik wilde wonen en keek ik naar andere mogelijkheden. Het werd eigenlijk steeds moeilijker om het moederschap te combineren met mijn baan. Ik vond dat ik die mogelijkheid niet had in Nederland en ben om die reden verhuisd naar België.

Daarom vond ik dat als ik de situatie wou veranderen, dan zou ik eerst moeten veranderen.

Een tijd geleden ben ik geëmigreerd naar het buitenland waarbij ik de mogelijkheid heb om vanuit huis te ondernemen en kan ik tegelijkertijd ook voor mijn kinderen zorgen. Mijn oudste kinderen zijn om 17:00 van school en de jongste tweeling gaan over een half jaar al naar school. Dat scheel aanzienlijk in de kosten voor bijvoorbeeld de kinderdagverblijf. Mijn oudste zoon en man helpen ook bij de opvoeding van de jongste kinderen en dat zorgt ervoor dat het een familie ding wordt