• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Verbinden = versterken

Afgelopen weekend nam ik deel aan drie bijzondere events die 1 ding met elkaar gemeen hebben, namelijk de verbondenheid tussen mensen ongeacht je afkomst, geloof en voorkeur. Ook als je een onderneming hebt, is het belangrijk om vanuit dat beginsel samenwerkingen aan te gaan.

 

 Vlaggenparade

De Vlaggenparade werd georganiseerd door de heren van Madbar  (https://www.filmfestival.nl/publiek/programma-2016/madbar/) (Dimitri Madimin en Ivan Barbosa). Zij werden gevraagd om iets te doen met het onderwerp diversiteit in de Media in het kader van het Nederlands Filmfestival. Ik had de eer om mee te lopen met de vlaggenparade van Navin Thakoer. Ik droeg de Nederlands/Kaapverdische vlag waarmee ik uitdroeg zowel dat ik zowel Nederlands als Kaapverdisch ben. Ik hoef niet te kiezen tussen mijn geboorteland en het land waar mijn roots liggen. Van beide culturen neem ik iets mee en zo vorm ik mijn eigen identiteit. Vol trots liep ik met “mijn” vlag door het centrum van Utrecht. Ik voelde me op dat moment verbonden met de mensen die net als ik met hun vlag liepen.

 

De Boks Office

Ook de talkshow 'Boks Office' is georganiseerd door de heren van MadBar. In deze talkshow werden diverse partijen die iets doen in de media tegenover elkaar in de boksring gezet om te praten over het onderwerp diversiteit in de media. Wat ik persoonlijk belangrijk vond is dat er werd gesproken over de vraag hoe kleurrijk Nederland, niet alleen op straat, maar ook in de media wordt vertegenwoordigd. Tot op heden is er nog geen realistische beeldvorming op televisie, radio en overige media. Hoe gaan we dat in de toekomst wel voor elkaar krijgen? Een vraag waar niet meteen een kant en klaar antwoord op gegeven kon worden, maar die wel een stevige discussie in gang heeft gezet waarvan ik hoop dat het niet alleen bij een discussie blijft.

 

 Parade van Ieder1

De Parade van Ieder1 (https://ieder1.org/#!/doe-mee/) is een initiatief die staat voor een Nederland voor alle Nederlanders. Een parade voor inclusiviteit. Een parade vóór in plaats van een protest tegen. “Wij zijn radicaal positief!” was de leus. Ik liep mee met deze parade omdat dit mijn manier is om te laten zien dat Nederland ook van mij is. Ik ben ook iemand die vooral vanuit positiviteit wil handelen. Ik ga altijd op zoek naar de verbinding en mijn ervaring is dan ook dat we in de regel veel meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Van onze verschillen kunnen we leren en die zie ik dan ook als een verrijking. Tijdens deze parade heb ik diverse mensen gesproken. Mensen die allemaal op hun eigen manier op zoek zijn naar die verbinding en dat geeft mij hoop voor de toekomst.

 

 Op zoek naar verbinding

Als ik deze ervaringen vertaal naar mijn eigen onderneming dan is mijn bevinding dat ik er beter van word als ik op zoek ga naar de samenwerking. Niet alleen binnen mijn eigen kringen, maar ook daarbuiten. Buiten het feit dat mijn bereik daarmee groter wordt, kan ik veel leren van mensen met een andere achtergrond. Het geeft nieuwe inzichten die je weer in je voordeel kunt gebruiken. Een goed voorbeeld van een mooie samenwerking is die tussen de zangeressen Tamara Nivillac  (http://tamaranivillac.com/) en Dina Medina (http://www.dinamedina.nl/) Tamara heeft roots in Curaçao en Dina in Cabo Verde. Samen hebben zij hun krachten gebundeld en de single “Mi ku bo” uitgebracht waarin zij de verbondenheid tussen deze twee naties uitdragen en daarmee hun fanbase met elkaar verbinden en uitbreiden. Dit is ook hoe ik te werk ga. Op zoek naar de verbinding, de overeenkomsten, het gemeenschappelijke belang. Leren van onze verschillen en daar onze voordelen uit halen. Binnenkort ga ik naar mijn roots in Cabo Verde en ook daar zal ik verbindingen leggen. De ervaringen die ik mee terug neem ga ik gebruiken om mijn onderneming te laten groeien en om de wereld te laten zien dat in Cabo Verde internationale kansen liggen.