• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Verboden regels tijdens businesstrips

Businesstrips klinken altijd spannend en zijn vaak ook leuk. Toch zijn er ook factoren die zo een trip tot een enorme uitdaging kunnen maken. Het grappige van dit soort reizen is dat je tijdens de trip veel over mensen leert.

Netwerken in het vliegtuig, in de bus of straks op de boot is makkelijk omdat er een verbindende factor is. Op reis is iedereen ergens naar toe. Je kijkt om je heen en vraagt je af waar men naar op weg is. Als het een beetje mee zit, maak je een praatje met jouw buurman of buurvrouw. Echter, het kan ook anders lopen...

Irritant
Een ding dat ik persoonlijk erg irritant vind, is wanneer mensen op zo een reis geen rekening houden met anderen. Mensen die hun stoel ver naar achteren klappen, zodat je ineens iemand op jouw schoot hebt zitten. Of mensen die ongewassen op reis gaan en/of smerige kleren aantrekken. Maar een ding staat bij mij met stipt op nummer 1.

Geurtjes
Ken je dat wanneer je aan het geluid hoort dat iemand een broodje aan het uitpakken is? En daar heb je het… Ja, inderdaad. Iemand is zo 'sportief' geweest om een broodje salami mee te nemen. Alsof dat niet erg genoeg was, gaat mijn buurman zich wagen aan een broodje ei. Waarom doen mensen dat toch?

Actie!
Eigenlijk zou het verboden moeten worden. In Europa kunnen we veel leren van met name de Aziatische landen, die service hoog in het vaandel hebben. Ik weet nog dat ik vorig jaar ook een bustrip deed tijdens het vakantieseizoen en dat er mensen waren die hun hond zelfs meenamen. Het is maar een mening, maar aangezien het de mijne is, ben ik zo vrij geweest om dit met jullie te delen.