• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Verslag handelsmissie Curaçao 2018 – deel 1: de kick-off

Bon dia! Internationaal Ambitieus is op dit moment weer in Curaçao in verband met alweer de vierde handelsmissie op het eiland. En ik, hoofdredactrice van het platform, ben er eindelijk bij! Aan mij de taak en de eer om verslag te doen van de avonturen die we op het eiland beleven. In dit artikel deel 1; de kick-off.

 

De handelsmissie werd officieel ingeluid op zondagavond 25 maart met een professionele live-uitzending op Facebook. Dit geschiedde in het Ritz hotel. Tijdens de live-uitzending werd een aantal deelnemers alvast geïnterviewd over wie zij zijn, wat zij doen en wat zij van de handelsmissie verwachten. Het was een geslaagde uitzending en het werd opgevolgd door een kennismakingsronde tussen de deelnemers onderling. Tevens namen de Pascal en Silvino het programma met de aanwezigen door.

 

DushiWalks Curaçao

Na de kick-off van de zondag, werd het tijd om met de activiteiten te beginnen. Op de maandag verzamelden wij ons bij The Movies in Scharloo en werden we opgehaald door Robert Vissenberg van DushiWalks Curaçao. Hij gaf ons een rondleiding door de wijk en gaf ons veel achtergrondinformatie met betrekking tot de geschiedenis van de wijk Scharloo, alsook de cultuur van de inwoners. De deelnemers kregen op deze manier alvast bruikbare informatie wat van pas kan komen in hun toekomstige ondernemingsactiviteiten. Eén van de hoogtepunten van de wandeling was het bezoek aan het huis van zanger Diels die ons niet alleen een rondleiding door zijn woning gaf, maar ons tevens trakteerde op zijn warme, kleurrijke en energieke stem door live voor ons te zingen. Wat een power! En te bedenken dat het een man van 80 jaar is. Wow!

 

De vertegenwoordiging van Nederland

Aan het einde van de tour zette Robert ons af bij de vertegenwoordiging van Nederland, waar de deelnemers een aantal presentaties te zien kregen van verschillende ondernemers die hen veel adviezen gaven over rechten, financiën en de Curaçaose cultuur met betrekking tot zakendoen. Het was een geslaagde middag en het was duidelijk dat de deelnemers veel inspiratie en kennis hebben opgedaan.

 

Het netwerkevent

Na een paar uurtjes vrije tijd, verzamelden we ons in Bar 27 waar het netwerkevent zou plaatsvinden. Dit event biedt de deelnemers van de handelsmissie en lokale ondernemers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Er hing een positieve en energieke sfeer. De deelnemers hielden allemaal een pitch van 90 seconden, wat een goede ijsbreker was voor alle aanwezigen. Hierdoor werd na het plenaire gedeelte volop genetwerkt; iedereen was druk bezig met contacten uitwisselen en elkaar leren kennen.

 

De tweede dag

De vibe was goed en al met al was het een geslaagde eerste dag van de handelsmissie. Vandaag staat een bezoek aan CINEX (Curaçao Investment & Export Promotion Agency) en Waterjet Services op het programma.

 

Media

Volg onze social media-kanalen om op de hoogte te blijven van onze avonturen!

 

Benieuwd naar deel 2? Klik hier.