• (+31) 85 792 0492
  • info@interamb.com

Verslag handelsmissie Curaçao 2018 – deel 2: bedrijfsbezoeken

Bon dia! Tegen de tijd dat je dit leest, is Internationaal Ambitieus terug van de vierde handelsmissie op Curaçao. En ik, de hoofdredactrice van het platform, ben er ook bij geweest om verslag te doen van de avonturen die we op het eiland beleven. In dit artikel deel 2; bedrijfsbezoeken.

 

Na de succesvolle kick-off, kregen we vandaag (op dag 2) de tijd om een beetje bij te komen alvorens we richting CINEX vertrokken. Daar kregen we presentaties van Raymond Jamanika over de organisatie en wat zij precies doen. CINEX (Curaçao Investment & Export Promotion Agency) heeft als missie om continu en effectief buitenlandse investeringen aan te trekken om de export van lokale producten en diensten te bevorderen en aan te moedigen om de economische ontwikkeling van Curaçao te stimuleren. Tijdens zijn presentatie gaf Raymond aan welke kansen en mogelijkheden op het eiland liggen. De deelnemers hingen aan zijn lippen en ik durf te zeggen dat zij verder geprikkeld en gestimuleerd raakten om hun ondernemingsdromen en –doelen te realiseren.

 

Caribbean Waterjet Service

In de avond verzamelden we bij Caribbean Waterjet Services, een bedrijf van Christiaan Swart. Chris is vanuit Nederland naar Curaçao vertrokken om daar zijn bedrijf op te richten. Hij vertelde ons wat hij deed en waar hij zoal tegenaan liep toen hij zaken begon te doen op het eiland. Tevens kregen we een rondleiding en hadden we de gelegenheid om na afloop te netwerken met genodigden.

 

We sloten de avond af met een drankje bij Mambo Beach Club.

 

Curinde

De volgende ochtend (dag 3) brachten wij een bezoek aan Curinde, waar we leerden over de freezones van Curaçao. Dit zijn afgeschermde gebieden van waaruit bedrijven producten kunnen exporteren naar andere landen alsook op het eiland zelf, tegen aantrekkelijke lage tarieven. Curaçao biedt vanwege haar geografische ligging  voordelen om zaken te doen met en te exporten naar andere landen, iets wat tijdens de presentatie bij CINEX ook al naar voren kwam.

 

Einde handelsmissie

En dat was alweer de handelsmissie. De afgelopen drie dagen zijn voorbij gevlogen. We hebben de missie spectaculair afgesloten in de Loco-loco-bus. Voor mij was dit een primeur en ik kan je zeggen; wat een feest! Gelukkig hoefde ik de volgende ochtend niet vroeg op te staan…

Namens Internationaal Ambitieus wil ik alle deelnemers bedanken voor een geweldige handelsmissie en we hopen dat deze missie heeft mogen bijdragen aan jullie groei, inspiratie, activiteiten en/of plannen. Onze dank gaat ook uit naar alle bedrijven, organisaties en ondernemers bij wie we deze missie langs mochten komen voor inspiratie en netwerken; Cinex, DushiWalks Curaçao, volkszanger Diels, Caribbean Waterjet Service en Curinde.

Masha danki!

Benieuwd naar deel 1 van het verslag? Klik hier.

 

Media

 

Actie

Ben je op basis van dit verslag nieuwsgierig geworden naar de handelsmissies die Internationaal Ambitieus jaarlijks organiseert? Neem dan contact op via in**@in******.com of de Facebookpagina. Vergeet ons daar niet te liken om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!